Prefectura Braşov reactivează comandamentele de vară

Prefectura Braşov a început pregătirile pentru sezonul estival. Astfel, marţi, 18 iunie, membrii Colegiului Prefectural au aprobat „Programul pentru asigurarea ordinii publice şi a stării de sănătate a populaţiei în perioada sezonului estival 2024”. Pentru realizarea acestui program, prin Ordin al Prefectului, vor fi constituite două comisii mixte.
Una dintre ele (DSVSA, OPC, DSP, Jandarmerie, Poliţie) va supraveghea activitatea operatorilor economici din turism şi a unităţilor de alimentaţie publică din judeţ. Aşa cum s-a întâmplat şi în anii precedenţi, se vor desfăşura controale la unităţi de cazare, restaurante, magazine, pieţe alimentare sau târguri.
O a doua comisie mixtă se va ocupa de asigurarea ordinii şi liniştii publice (Poliţie şI Jandarmerie). Printre altele, reprezentanţii acestei comisii se vor lua măsurile necesare pentru ca festivalurile sau alte evenimente la care se adună un număr mare de persoane să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. De asemenea, ei vor lua măsuri de prevenire a incidentelor în weekend-uri şi în minivacanţe, când, în judeţul nostru vin numeroşi turişti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *