Grațioasele lebede s-au întors pe lacul Cetății Făgăraș

Screenshot 20240523 111128De astăzi, făgărășenii, dar și turiștii care vizitează Cetatea Făgărașului pot admira grațioasele lebede. Două perechi, una albă și una neagră, au fost aduse pe lacul cetății, spre  bucuria copiilor, dar și a adulților.  În plus, pe lac poate fi admirată și perechea de rațe sălbatice.

Prin penajul deosebit, dar şi prin eleganţa cu care înoată, lebedele oferă un adevărat spectacol, cucerindu-i pe toţi cei care le privesc, chiar dacă nu sunt neapărat iubitori de animale.

„Într-adevăr de astăzi lacul a prins viață. Avem două perechi de lebede: două albe și două negre. Cumva constituie și un punct de atracție pentru cetate, nu numai  cetatea în sine. Informațiile și documentele pe care noi le avem menționează existența lebedelor pe lacul de apărare încă de la mijlocul secolului al 17-lea. Cumva, alături de ceea ce înseamnă cele două poduri de lemn, cu lebedele se reconstituie atmosfera de odinioară a cetății“, ne-a spus Elena Băjenaru, managerul Muzeului „Valer literat“ Făgăraș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *