Săptămâna prevenirii criminalității 

   Cea de-a doua zi a ”Săptămânii Prevenirii Criminalității” ediția 2024, respectiv 21.05.2024, a fost dedicată siguranței în mediul online.

Internetul reprezintă un spațiu în care comunicarea, informația și divertismentul sunt beneficii pentru toți oamenii, indiferent de vârsta și de cultura căreia aparțin, însă, conform statistticilor, adolescenții și tinerii sunt cei mai  ”fideli”  utilizatori.

Având în vedere că spațiul online poate fi și un mediu propice victimizării, polițiștii brașoveni au derulat activități informative în rândul adolescenților din cadrul Școlii Gimnaziale nr 6 Brașov. Astfel, tinerii au aflat informații interesante despre navigarea în siguranță pe internet, dar și reguli care trebuie respectate pentru a evita să fie expuși riscurilor de a deveni victime ale atacatorilor cibernetici sau agresorilor sexuali.

În cadrul activităților, polițiștii brașoveni le-au reamintit adolescenților, dar și cadrelor didactice  câteva reguli pentru o navigare în siguranță în spațiul virtual:

  • Nu da niciunei persoane întâlnite pe Internet informații personale despre tine sau familia ta!
  • Parolele sunt secrete și îți aparțin!Dacă bănuiești că parola ți-a fost divulgată, nu ezita să o schimbi de îndată!
  • Dacă cineva te face să te simți inconfortabil în mediul online, poți oricând să renunți la comunicarea cu acea persoană, poți chiar să scoți din lista de contacte perdsoanele cu care nu mai vrei să comunici și poți chiar să raportezi profilul acestora!
  • Nu tot ceea ce citești sau vezi pe Internet este adevărat! Fotografiile și materialelel video pot fi modificate cu ușurință cu ajutorul programelor informatice și pot înfățișa situații nereale!
  • Cere ajutor, în orice situație, persoanelor în care ai încredere, părinți, profesori sau prieteni apropiați! În situațiile delicate, nu ezita să apelezi Poliția!

PREVENIREA ESTE RESPONSABILITATEA FIECĂRUIA.

ALEGE SĂ TE IMPLICI!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *