10 ani fără permis pentru șoferii care sunt prinşi băuţi sau drogaţi la volan

Camera Deputaţilor a votat marţi, 14 mai, un proiect de lege care permite instanţelor să suspende pentru 10 ani permisul şoferilor care sunt prinşi băuţi sau drogaţi la volan, chiar dacă nu au provocat un accident. Camera Deputaţilor e decizională, şi proiectul merge acum la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.
„Mă bucur că proiectul a trecut cu cvasi-unanimitate şi prin Camera Deputaţilor, şi prin Senat. E un proiect care introduce trei măsuri pentru combaterea consumului şi traficului de droguri sau alcool”, a declarat senatorul Robert Cazanciuc, iniţiator al proiectului.
Mai exact, legea permite judecătorilor să suspende până la zece ani ani permisul de conducere pentru şoferii prinşi la volan cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogaţi.
Legea prevede pedepse înăsprite pentru mai multe categorii de infracţiuni legate de traficul de droguri, precum şi circumstanţe agravante pentru cei care folosesc minori. În plus, pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată pentru anumite infracţiuni legate de traficul de droguri.
Proiectul de lege a fost promovat după accidentul de la 2 Mai, în care un şofer drogat a accidentat mortal doi adolescenţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *