Astăzi este prăznuit Sfântul Nectarie. Hram la Mănăstirea Șinca Veche

IMG-20231109-WA0004În fiecare an, pe 9 noiembrie, creştinii îl sărbătoresc pe Sfântul Nectarie Taumaturgul. Acest sfânt s-a născut pe 1 octombrie 1846, în Silivria, un orăşel situat în provincia Tracia din nordul Greciei şi este cunoscut drept vindecător de cancer şi de alte boli grave.
Creştinii se pot închina moaştelor Sfântului Nectarie la mai multe mănăstiri din ţară, printre care paraclisul Mănăstirii „Maica Domnului-Bucuria neaşteptată” din Mănăstirea rupestră Sinca Veche.

IMG-20231109-WA0002Mănăstirea Şinca Veche, rod al rugăciunilor sfinţilor, al statorniciei şi al jertfelniciei celor care şi-au sfinţit vieţile aici, este în fiecare an, la data de 9 noiembrie, împodobită şi luminată de prăznuirea Sfântului Nectarie Taumaturgul, ocrotitorul ei spiritual.

Credincioșii sunt așteptați astăzi, începând cu ora 9.00, când se vor citi  Acatistul Sfântului Nectarie, Ceasurile 3 și 6, Sfânta Liturghie.

Pelerinii se vor putea ruga la racla cu Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, ce va fi așezată într-un baldachin special, în curtea Mănăstirii.

Și, ca în fiecare an la Hram, după Sfânta Liturghie, credincioșii care s-au ostenit a veni la Șinca Veche vor primi un pachet cu mâncare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *