Vești bune! A fost semnat contractul de finanțare pentru extinderea rețelei de gaz în satele Lisa și Breaza

Zi importantă și mult așteptată atât de autoritățile locale ale comunei Lisa, cât și de cetățenii comunității. Primarul comunei Lisa s-a aflat astăzi la Ministerul Dezvoltării, pentru a semna contractul de finanțare pentru extinderea rețelei de gaze naturale în satul Lisa, pe străzile unde nu există și în satul Breaza. Această investiție este de mult timp așteptată de locuitorii care nu beneficiază de această utilitate, însă din cauza costurilor imense nu s-a putut realiza cu fonduri din bugetul local, singura soluție fiind programele cu finanțare externă. 

După ce în anul 2020, s-a reușit punerea în funcțiune a rețelei de gaz în satul Pojorta și parțial în satul Lisa, acum o altă veste bună vine pentru locuitorii care nu beneficiază de această utilitate. Autoritățile comunei Lisa au reușit să obțină fonduri de la Ministerul Dezvoltării pentru extinderea rețelei de gaz în satul Lisa și satul Breaza.

„Astăzi am mers la București, la Ministerul Dezvoltării, pentru semnarea contractului de extindere a rețelei de gaze naturale în satul Lisa, parțial și satul Breaza, în totalitate. Valoarea contractului este 10.900.000 lei, la care se adaugă cofinanțarea noastră de peste 2.000.000 lei. Am depus  cerere pentru a obține finanțarea aceasta de mai bine de un an, a durat până am obținut toate avizele. Acum, sperăm să dăm drumul la licitație, iar anul acesta să începem execuția. Contează și cât durează procedura de licitație, însă dacă lucrurile decurg bine, anul viitor ar trebui să fie în funcțiune“, ne-a spus Gheorghe Moga, primarul com. Lisa.

Investiția este foarte mare și nu ar fi putut fi realizată cu fonduri de la bugetul local al comunei Lisa.

Această investiție este așteptată de ani de zile de cetățenii satelor unde nu există rețea de gaz . Acum am găsit finanțarea și ne-am mobilizat să obținem banii necesari, pentru că nu ne-am fi permis din bugetul local să facem aceste lucrări. Această sumă reprezintă bugetul comunei Lisa pe 13 ani, din taxele și impozitele noastre. Nu aveam nicio șansă să facem această investiție din bugetul local, având 1 200.000 lei bugetul local, iar finanțarea proiectului e de vreo 13.000.000 lei, nu aveam de unde. Lucrarea va fi completă și va cuprinde și branșamentele la casele oamenilor. “, a mai spus Gheorghe Moga.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *