Drumarii au pregătit utilajele de deszăpezire, ținând cont că zilele viitoare este anunțată lapoviță și chiar ninsoare în zonele mai înalte

Având în vedere schimbările bruște ale condițiilor atmosferice din următoarele zile precum și avertizările emise de meteorologi, drumarii brașoveni au echipat câteva utilaje de deszăpezire. Acestea au fost pregătite pentru a putea acționa în zonele mai înalte unde se anunță lapoviță și ninsoare.

„Vă rugăm să nu plecați la drum dacă ați apucat să vă demontați anvelopele de iarnă și să vă informați despre condițiile de circulație de pe traseu”, au avertizat drumarii.

Până acum a fost o primăvară neobișnuită, cu recorduri zilnice de temperaturi. Ieri, sudul țării, spre exemplu, s-a încins ca în luna lui Cuptor. În Oltenia, la 80km de Craiova, orașul Bechet a fost cel mai fierbinte oraș din țară. Temperatura resimțită a fost de 37°C. Soarele a fost aprig și în Capitală. La ora 15:00 s-au înregistrat 35°C, prag de la care este oficial caniculă din punct de vedere meteorologic.

De astăzi, vremea se schimbă radical, iar temperaturile ajung sub normalul perioadei. În weekend, temperaturile vor fi chiar negative nu doar la munte, ci și în zonele mai joase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *