500 de gospodării din județul Brașov primesc gratuit detectoare de fum și de monoxid de carbon

500 de gospodării din județul Brașov primesc gratuit detectoare de fum și de monoxid de carbon.

Img 20240412 Wa0005„Având în vedere campania ,,Detector pentru viață”, la sediul ISU Brasov a avut loc predarea detectoarelor de fum și monoxid de carbon, către personalul din subordinea a 5 subunități de intervenție. Cele 375 ̦ 125 vor fi distribuite către locuințele din județul Brasov, în cele 15 localitati identificate ca fiind vulnerabile”, au precizat reprezentanții ISU Brașov.

Peste 6.600 de incendii în locuințe (în medie 18 pe zi), au avut loc anul trecut în România. Potrivit statisticilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), incendiile au afectat 1.125 de persoane, dintre care 268 și-au pierdut viața. Un incendiu descoperit și anunțat din timp are șanse considerabil mai mari să fie localizat și stins mai repede, ceea ce poate însemna nu doar reducerea pagubelor materiale, cât mai ales salvarea de vieți omenești.

„Pentru că fiecare minut contează enorm în astfel de situații, detectoarele de fum, de monoxid de carbon și cele de gaz pot face diferența între un incident minor și o tragedie. Aceste dispozitive au în primul rând un rol de avertizare, semnalând imediat apariția unui incendiu sau a unei scăpări de gaz în spațiile în care sunt amplasate. Prin alarmarea rapidă a echipelor de intervenție, ele pot avea un rol decisiv în limitarea efectelor unui incendiu sau pot preveni o acumulare de gaz cu consecințe dezastruoase.

E.ON și Delgaz Grid donează, în cadrul parteneriatului „Împreună pentru siguranță”, 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Acestea vor fi distribuite gratuit către familii din mai multe zone din țară”, au completat reprezentanții ISU Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *