O nouă pădure va prinde rădăcini în comuna Beclean

Fb Img 1712825748328De câțiva ani, în comuna Beclean, în fiecare primăvară, mici păduri prind rădăcini în urma acțiunilor de plantare de puieți, inițiate de administrația locală împreună cu diverse asociații sau cu ocolul silvic. Și așa cum cere tradiția, și în această primăvară, vor fi plantați puieți  de stejar, gorun, frasin, paltin la Boholț, împreună cu Asociația „Creștem România Împreună”,în cadrul programului „Plantează în România“

Cei de la Asociația „Creștem România Împreună”, anul acesta ne dau puieți gratuit, puieți de stejar, gorun, de frasin, de paltin. Așa cum știți, avem grijă de pădurile noastre, plantăm în fiecare primăvară și ținem o legătură strânsă cu Ocolul Silvic, aceștia sunt profesioniști, își văd  de treabă și asta e abordarea noastră față de pădure, care este plămânul verde al planetei“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul com. Beclean.

În urmă cu câteva zile a mai avut loc o acțiune de plantare de puieți. De adat aceasta a fost vorba de pomi fructiferi, plantați în curtea școlii din Beclean împreună cu copiii.

Fb Img 1712825781697Împreună cu inimoșii copii de la Școala din Beclean am plantat poi fructiferi, au fost foarte interesați de această acțiune, foarte harnici. În cadrul acestor activități, împreună și cu cadrele didactice, am făcut inclusiv igienizare. De asemenea, am colectat din fața caselor cetățenilor din toată comuna crengile în urma toaletării copacilor. Am realizat o curățenie de primăvară în adevăratul sens al cuvântului“, a mai spus primarul com. Beclean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *