Medici noi și aparatură medicală modernă, la Spitalul din Victoria

Vești bune pentru locuitorii orașului Victoria. În urma unui proiect câștigat de administrația locală cu fonduri europene, a fost achiziționată aparatură medicală, necesară ambulatoriului spitalului orășenesc. Proiectul are o valoare de peste 14,5 milioane de lei.

Victoria Medici2Unul dintre cele mai dragi proiecte mie este şi unul dintre primele depuse în timpul mandatului pentru a obţine finanţare, respectiv dotarea ambulatoriului spitalului.
De altfel, tot ce este legat de spital este de o importanţă maximă pentru comunitate şi administraţie.
14.570.926 ron fără TVA este valoarea proiectului finanţat prin PNRR, din care neeligibil 1.443.880 ron ( obținute din fonduri de la bugetul de stat), pentru acest segment al spitalului, bani destinaţi amenajării şi dotării cu echipamente tehnice medicale.
Vreau să împărtăşesc cu voi vestea bună a zilei: au început să fie aduse primele loturi cu aparatură. Lista cu echipamente este una lungă, dar vă pot aminti de computerul tomograf, de aparatul de monitorizare EKG şi TA ambulatorie, de trusa de resuscitare, aspiratorul chirurgical, ecograful pentru examinări generale, monitorul pentru funcții vitale, defibrilator şi multe altele.“, spune Camelia Bertea, primarul orașului Victoria.
O altă veste bună este legată de faptul că la spitalul din Victoria au ajuns alți trei medici specialiști. Este vorba de un medic de medicină de laborator, unul de recuperare și altul epidemiolog.
Iar o a doua veste frumoasă la început de săptămână este completarea echipei medicale din spital cu încă trei medici:
– medic specialist medicină de laborator – dr. Ganea Claudia Mihaela
– medic specialist recuperare, medicină fizică şi balneologie – dr. Avrigeanu Simona Andreea
– medic epidemiolog – dr. Jipa Alexandru Ioan.
În continuare, Spitalul Orăşenesc Victoria derulează concursuri pentru ocuparea posturilor şi în desfăşurare este acum concursul pentru postul de medic obstetrică-ginecologie.
Pentru a veni în ajutorul medicilor care vor să se stabilizeze profesional la Victoria am mai accesat şi un alt proiect prin care construim locuinţe de serviciu pentru aceştia. Este tot finanţat prin PNRR şi prevede construirea a două blocuri de apartamente pentru tineri şi specialişti în sănătate şi învăţământ. Vor fi două clădiri cu parter, etaj și mansardă, fiecare clădire având câte 6 locuinţe. Dorinţa mea este să le fie aprobate gratuit cazările prin hotărâre de Consiliu Local.“,mai spune Camelia Bertea.
Victoria Medici3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *