Cea mai modernă fabrică de pulberi din Europa va fi dezvoltată în zona noastră, pe o suprafață de 300 de hectare. Investiția se ridică la aproape 400 de milioane de euro

România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi pentru armată, din Europa, un proiect de 400 milioane euro dezvoltat împreună cu Comisia Europeană, a declarat duminică seara, la Digi 24, premierul Marcel Ciolacu.

Fabrica ar urma să fie dezvoltată în zona  Victoria, urmând să se întindă pe o suprafață de 300 de hectare, susțin surse politice apropiate discuțiilor.

Urmează luni sau marţi, Comisia Europeană o să facă anunţul, pentru că avem un proiect comun. Va fi cea mai modernă fabrică de pulberi pe teritoriul României. O investiţie de aproape 400 de milioane de euro şi Comisia Europeană vine şi ea la această investiţie cu 47 de milioane de euro. Există mai multe contracte în acest moment în derulare”.

Premierul a adăugat că România face muniţie pe standardele NATO, dar este insuficientă.

Avem pe teritoriul României mii de soldati ca tară gazdă, avem coordonare franceză, avem soldati din toate statele europene. Este exclus ca România să fie atacată armat de Federatia Rusă”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Ministrul Economiei, Radu Oprea, în subordinea căruia se află compania ROMARM – care reuneşte cele 16 fabrici de muniţie şi armament de stat, a declarat joi pentru Europa Liberă că reprezentanţii companiei Rheinmetall au venit deja în România, în vederea construirii unei fabrici de pulberi în țara noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *