Descoperă impactul emoțiilor negative asupra sănătății fizice

Într-o lume în care stresul și anxietatea sunt adesea considerate normalitate, puțini înțeleg cu adevărat impactul profund pe care emoțiile negative îl pot avea asupra sănătății noastre fizice.

Dacă ai remarcat că pari mai stresat, mai temător sau mai îngrijorat decât cei din jur, este util să înțelegi că aceste stări nu sunt doar o trăsătură a personalității tale. Deși introversia poate fi neutră, îngrijorarea extremă nu este! Stresul, teama, îngrijorarea și celelalte emoții negative îți pot afecta direct chiar și sănătatea fizică.

Multe dintre afecțiunile frecvente – de la probleme digestive și cardiovasculare, la astm și un sistem imunitar slăbit – pot fi, de fapt, exacerbate sau chiar cauzate de stres și anxietate cronică. Este un adevăr susținut de numeroase studii care arată că sănătatea noastră fizică este strâns legată de starea noastră emoțională.

Întâlnire cu Florentina Coman, psiholog și psihoterapeut acreditat

Sâmbătă, 9 martie, Florentina Coman, psiholog și psihoterapeut acreditat de Colegiul Psihologilor din România din anul 2014, ne va ghida în cadrul unui seminar public, gratuit, prin labirintul emoțiilor noastre negative. Cu o abordare practică, ne va vorbi despre modul în care teama, îngrijorarea, rușinea și tristețea pot avea un impact nefast asupra corpului nostru. Mai mult, ea va oferi strategii practice de gestionare a emoțiilor, ajutându-ne să ne îmbunătățim atât sănătatea mintală, cât și sănătatea fizică.

Finalul seminarului va include o sesiune de întrebări și răspunsuri, în cadrul căreia participanții vor avea oportunitatea de a adresa întrebări specifice și de a primi sfaturi personalizate. Este o ocazie unică de a interacționa direct cu un expert în psihologie și de a-ți înțelege mai bine propriile emoții și impactul lor asupra sănătății.

Detalii despre eveniment

Seminarul „Emoțiile negative și sănătatea fizică” va avea loc sâmbătă, 9 martie, începând cu ora 17:00, în sala pusă la dispoziție de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Făgăraș, pe strada Mihai Viteazul 19, și face parte dintr-o inițiativă mai largă dedicată promovării sănătății fizice și mintale a publicului larg, incluzând seminare și cluburi de gătit sănătos și de post.

Pentru mai multe informații, organizatorii pun la dispoziție numărul de telefon 0745537947.

(articol extern)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *