50 de milioane de lei, investiții din PNRR, pentru spitalele din Făgăraş şi Victoria

Fb Img 1709393157891Astăzi, ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila și secretarul de stat, dr. Alexandru Rogobete au vizitat Spitalul Orǎșenesc din Victoria și Spitalul Municipal din Fǎgǎraș.

Fb Img 1709393155362Oficialii au anunțat mai multe investiții pentru ambele unități medicale cu paturi, în cuantum de 50 de milioane de lei, investiții din PNRR, pentru reabilitarea și dotarea acestora. „Ministerul Sănătății susține autoritățile locale care au vocația dezvoltătii serviciilor medicale pentru oamenii din comunitățile pe care le reprezintă”, au tranbsmis oficialii. Vizita a fost însoțită de senatorul Marius Dunca, reprezentant al județului Brasov.

La nivelul județului Brașov, Ministerul Sănătății a aprobat finanțarea cu bani din PNRR, în cuantum de alte câteva zeci de milioane de lei, pentru spitalele din județul Brașov. Astfel, 6 milioane de lei sunt pentru achiziția de echipamente pentru Spitalul Municipal Săcele. Alți 3,5 milioane de lei sunt pentru dotarea cu echipamente medicale a Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „IA Sbârcea” din Brașov. 4 milioane de lei sunt alocați pentru dotarea cu echipamente a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov. De asemenea, 11 milioane de lei sunt pentru extinderea și modernizarea secției de neonatologie din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie din Brașov, alți 17 milioane de lei pentru dezvoltare ambulatoriului de specialitate a Spitalului Municipal din Săcele, iar 15 milioane de lei pentru dezvoltarea ambulatoriului de specialitate a Spitalului Clinic din Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *