Top 3 electrocasnice cu ajutorul cărora poți economisi timp și energie în bucătărie

În momentul în care familia se mărește, responsabilitățile și atribuțiile devin mai numeroase, în special după nașterea unui bebeluș. Până și modalitatea de a pregăti masa se va schimba. Fie că este vorba despre o zi specială, o seară obișnuită din săptămână sau o după-amiază de weekend, masa în familie reprezintă un moment important în care toți cei dragi se revăd după o zi lungă și plină de activități. 

Cu toate acestea, când vine vorba de gătitul mesei, aranjarea acesteia și curățenia de după, acest moment este asociat de cele mai multe ori cu oboseală și mult efort, mai ales dacă toate sarcinile revin unei singure persoane. În acest sens, pentru a putea petrece mai mult timp de calitate alături de cei dragi și a economisi energie în pregătirea mesei este nevoie să adopți câteva metode eficiente care te vor ajuta să gestionezi mai rapid și mai eficient sarcinile din bucătărie.   

      Descoperă, în continuare, cum poți câștiga timp prețios și energie în procesul de pregătire a mesei:

  1. Pregătirea ingredientelor

Fructele, legumele, carnea și, în general, orice ingrediente de acest fel, necesită a fi tăiate, feliate sau chiar tocate. În acest sens, aceste etape pot reprezenta un factor de oboseală, mai ales când vine vorba de mese în jurul cărora se adună mulți invitați. Drept soluție, poți simplifica procesul de tăiat, tocat sau mărunțit prin alegerea unui mini tocător sau mărunțitor electric, iar pentru mesele bebelușului poți opta pentru un robot Babymoov multifunctional 5 in 1 Nutribaby, un ajutor de nădejde în bucătărie, ce te ajută să pregătești mese sănătoase și să salvezi timp prețios. Mărunțitul și tăiatul alimentelor manual devin astfel o amintire, iar orele petrecute pregătind ingredientele se vor transforma în momente dedicate ție și celui mic.

  1. Gătitul propriu-zis

Gusturile membrilor familiei și prietenilor diferă, iar gătitul mai multor feluri de mâncare reprezintă mult timp petrecut în bucătărie. Dacă te gândești la fiecare membru al familiei sau invitat în parte și la preferințele fiecăruia, apoi îți amintești de alergiile unuia sau de intoleranța altuia, lista de feluri de mâncare devine tot mai lungă, dar timpul tău este limitat și nu poate fi petrecut doar în jurul aragazului, ai atâtea altele de pregătit.

Astfel, ajungi într-un final la stabilirea meniului și, deși lista de preparate este lungă, timpul petrecut gătind poate fi de trei ori mai redus cu ajutorul unui multicooker. Cu ajutorul unui astfel de aparat poți să îi surprinzi pe cei dragi ție cu felul lor preferat de mâncare, dar și să ai mai mult timp doar pentru tine, nefiind nevoie să murdărești prea multe vase sau să intervii în procesul propriu-zis de gătire.

  1. Curățenia

Odată ce ai pregătit ingredientele și ai gătit preparatele, procesul de curățare a mesei poate deveni cu adevărat o povară atât pentru tine, cât și pentru ceilalți. Pentru ca nimeni să nu fie nevoit să părăsească masa și pentru ca nici tu să nu pierzi și mai mult timp în bucătărie după ce toți invitații au plecat, poți alege să folosești o mașină de spălat vase care să te scutească complet de această sarcină.

 În final, aceste metode te vor ajuta să gestionezi mai eficient sarcinile din bucătărie, astfel încât să poți petrece mai mult timp de calitate cu cei dragi, fără a te simți copleșit de eforturile pregătirii mesei și curățeniei ulterioare. Nu uita că indiferent de cine alege să pregătească masa, etapele de pregătire, gătire și curățenie nu trebuie să însemne timp pierdut sau o povară. Oboseala poate fi ușor înlocuită cu relaxarea, iar aceste electrocasnice îți vor ușura semnificativ viața din această perspectivă.

(articol de la partener)

Poză de MART  PRODUCTION pe Pexels.com

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *