Balul Portului Popular, la Rupea

Asociația Culturală „Junii Cetății Rupea” și Muzeul de Etnografie Brașov îi invită pe cetățeni sâmbătă, 2 martie 2024, orele 16.00, la Restaurantul „Dumbravă”, din Rupea, la „BALUL PORTULUI POPULAR”.

Evenimentul este dedicat valorificării și promovării patrimoniului cultural intangibil, reprezentat de muzică, jocuri și tradiții, și patrimoniului cultural material reprezentat de costumele populare din Rupea și împrejurimi.

Specificul etnografic al zonei Rupea este caracterizat de diversitatea obiceiurilor, tradițiilor și costumelor populare specifice unui spațiu cultural multietnic, în care au conviețuit de-a lungul veacurilor români, maghiari și sași. Configurația multietnică și cea multiculturală au imprimat acestei zone un profil etnografic autentic, cu un specific identitar bazat pe tradiții și dominat de acestea.

Aflat la a 51-a ediție, „Balul Portului Popular” din Rupea oferă posibilitatea retrăirii, pentru o seară, a atmosferei de demult, când oamenii organizau petreceri cu băuturi și bucate tradiționale, în cadrul cărora  purtau cu mândrie fastuosul costum popular, care a reprezentat întotdeauna cartea lor de vizită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *