De vorbă cu noul viceprimar al Făgăraşului

viceprimar
Valentin Clonţ – viceprimarul Făgăraşului

La 5 iunie, cetăţenii Făgăraşului şi-au ales conducătorii pentru următorii patru ani. Primarul fiind ales, la fel şi consilierii locali, mai rămăsese doar o singură necunoscută: cine va fi viceprimarul Făgăraşului? Suspansul a fost înlăturat în şedinţa festivă a aleşilor locali, când aceştia au depus jurământul. Tot atunci, consilierii l-au ales din rândul lor pe viceprimar: el este social-democratul Valentin Clonţ. Între timp, noul consiliu local a avut deja o primă şedinţă extraordinară în noua formulă, iar viceprimarul şi-a început şi el activitatea. În rândurile ce urmează, am realizat un scurt interviu pentru a face cunoştinţă cu noul viceprimar, un tânăr  economist făgărăşean în vârstă de 32 de ani, cunoscut ca o persoană activă şi de nădejde.

Domnule Valentin Clonţ, aţi fost ales viceprimarul Făgăraşului. Vrem să ştim câteva lucruri despre dumneavoastră. Mulţi făgărăşeni nu vă cunosc, deşi tinerii vă ştiu ca o persoană destul de implicată.

M-am născut în Făgăraş, în 9 februarie 1984, şcoala am făcut-o tot în Făgăraş , clasele I-XII, la Colegiul Naţional „Doamna Stanca“, după care am continuat studiile superioare la Bucureşti.

Ce fel de elev aţi fost?

Eu consider că eram un elev bun, desigur. M-am străduit să învăţ foarte bine în anii de şcoală.

Este vreun profesor pe care l-aţi avut ca reper în viaţă?

Toţi profesorii pentru mine au fost la fel de importanţi, dar cea mai importată a fost domna dirigintă din clasele IX-XII, doamna Bicheru, cu care am avut o relaţie foarte bună. Am terminat la matematică- informatică, apoi am mers la Bucureşti unde am terminat Facultatea de management financiar-contabil, specialitatea management.

Cum aţi ajuns în politică?

În politică am ajuns în anul 2009, când cineva m-a invitat să văd cum este într-un partid politic. De atunci am intrat în Partidul Social Democrat; aici am rămas şi aici am să rămân. În urmă cu patru ani am fost ales preşedintele tineretului social- democrat din Făgăraş şi vicepreşedinte al tineretului social-democrat din judeţul Braşov.

Până să ajungeţi viceprimar al Făgăraşului ce ocupaţie aţi avut?

Din anul 2007 am lucrat cu o firmă româno-franceză cu sediul în Făgăraş, cu punctul de lucru în Bucureşti.

V-aţi aşteptat să fiţi ales viceprimar?

Nu mă aşteptam să fiu numit viceprimar. Este o bucurie pentru mine şi promit să muncesc atât cât este nevoie pentru binele Făgăraşului şi al făgărăşenilor. Am să mă implic în tot ceea ce ţine de administraţie ca să arăt ce pot.

A fost o bucurie şi pentru familie şi pentru prieteni, pentru că ei mă cunosc şi ştiu că nu o să-i dezamăgesc. Sunt conştient că este mult de muncă, dar mi-am asumat acest lucru.

De câteva zile sunteţi noul viceprimar. Domnul primar Sucaciu spunea că vrea un viceprimar tânăr, dar şi care să fie disponibil la orice oră pentru problemele Făgăraşului.  Aţi început deja treaba?

Este mult de muncă. Cu domnul primar am o colaborare foarte bună. Într-adevăr,  sunt mereu aici de la 8 dimineaţa până seara, cât este nevoie. Ieri (n.r. 30 iunie) am fost la Bucureşti. Am decis cu domnul primar să merg la Bucureşti, să vedem în ce stadiu suntem cu lucrarea finanţată prin PNDL. Este vorba despre proiectul de infrastructură al Făgăraşului. Am plecat dis de dimineaţă şi m-am întors aseară, înainte de şedinţă. Am constatat că proiectul este blocat pentru că nu s-au respectat procedurile legale de licitaţie. Am primit asigurarea ministerului că după ce refacem formalităţile licitaţiei, proiectul se va debloca. Aşadar trebuie refăcută licitaţia cu toţi paşii. E foarte important să câştige firma care oferă cel mai bun preţ, dar şi calitatea cea mai bună. Banii nu se vor pierde. Sunt 25 de milioane de lei pentru infrastructura oraşului.

Am făcut o verificare împreună cu colegii de la ADPP şi am strâns informaţiile despre drumurile din Făgăraş. Toate drumurile care ţin de primărie o să le reabilităm noi, ceea ce ţine de Apă-Canal o să le reabiliteze ei, iar firma care a făcut lucrarea de apă şi canal va fi înştiinţată să remedieze problemele.

Cum vedeţi relansarea Făgăraşului? Credeţi că turismul este o şansă pentru municipiul nostru?

Bineînţeles că este foarte important turismul. Este un subiect foarte larg pentru că avem foarte multe posibilităţi în Făgăraş. Vrem să valorificăm Cetatea Făgăraşului, să o facem mai cunoscută decât este. Sunt convins că acest obiectiv o să aducă şi mai mulţi turişti. Dar în primul rând trebuie realizată infrastructura oraşului pentru a crea un minim de confort din acest punct de vedere.  Să nu mai avem parte de acest disconfort.

Au fost stabilite atribuţiile dumneavoastră?

Atribuţiile încă nu sunt stabilite, dar am o relaţie foarte bună cu domnul primar şi decidem împreună  atribuţiile mele.

Sunteţi căsătorit?

Nu sunt căsătorit, dar am o relaţie de doi ani şi jumătate.

Vă dorim succes în noua funcţie şi bineînţeles îi vom ţine la curent pe cititorii noştri în legătură cu activitatea dumneavoastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *