Făgărașul, la mâna „opoziției“

Consilierii locali făgărășeni sunt convocați pentru a treia oară în ultimele zile pentru a vota bugetul Făgărașului. Asta după ce în primele două ședințe consilierii care fac opoziție primarului au făcut din nou majoritate și nu au votat bugetul Făgărașului, așa cum a fost el propus de executiv.

Aleșii locali sunt convocați în ședință extraordinară – convocată de îndată, cu prezenţă fizică, în data de joi, 29 FEBRUARIE 2024, orele 15:00. Pe Ordinea de zi este un singur punct, cel privind aprobarea Bugetului Municipiului Făgăraş pe anul 2024. Este a treia oară când pe masa aleșilor este pus proiectul bugetului municipiului Făgăraș. În ultima ședință de luni, 26 februarie, bugetul a fost respins din nou.

„A avut loc o nouă ședință de consiliu local. Bugetul Făgărașului pentru anul 2024 NU este încă aprobat. Din rea voință, aș putea spune, consilierii locali ai PNL și USR, această combinație distructivă pentru Făgăraș, și-au dat mâna încă o dată pentru a încerca BLOCAREA ACTIVITĂȚII executivului și încetinirea lucrărilor din oraș.

În mod ironic, mi s-a propus să negociez, dar nu oricum. Mi s-a propus să negociez în spatele ușilor închise, iar mai apoi să convoc o nouă ședință de consiliu local, doar după ce va exista o majoritate dispusă să voteze bugetul. Cumva, ca la piață. „Mai pui tu, mai dau eu…”, fiindcă așa se proceda înainte de 2016: aveau loc negocieri în culise, apoi toată lumea vota. Probabil că unii au rămas cu metehnele de atunci.
Cât despre negocieri, oare ce anume aș putea negocia cu PNL? E clar că l-au luat pe „NU” în brațe la comanda consilierului Cupu. „Orice inițiativă a primarului trebuie blocată!” – acesta pare a fi scopul consilierilor PNL Făgăraș.
În ceea ce privește USR, aceștia au depus câteva amendamente populiste la proiectul de buget, în speranța că ulterior vor fructifica în scop electoral această înițiativă. Din păcate, propunerile USR-ului lor nu pot fi susținute și le-am explicat punct cu punct acest lucru în ședința de consiliu, însă ei insistă: dacă nu trec amendamentele lor, nu votează.
Așadar, ținta PNL și USR este să ne blocheze activitatea, prin refuzul lor de a vota bugetul. Vor cu orice preț să nu putem continua proiectele începute, vor să apară întârzieri, ca mai apoi să poată da vina pe primar pentru nefinalizarea la timp a lucrărilor. Vor să-i irite pe cetățeni și să arunce ulterior vina pe mine.
Vom avea, de asemenea, dificultăți cu achitarea salariilor angajaților din Primăria Făgăraș și a celor din instituțiile subordonate. Nu-i vom putea plăti la timp pe asistenții persoanelor cu dizabilități. Vom avea greutăți și în ceea ce privește plata facturilor la utilități și a furnizorilor de servicii.
Veți spune că s-au abținut de la vot, nu că au votat împotrivă. Totuși, și abținerea este considerată tot un vot negativ. Sper că locuitorii municipiului Făgăraș se vor abține să-i mai voteze peste 3 luni. Vă spun sincer, mi-aș dori ca la Făgăraș să existe un consiliu local care să lucreze în interesul cetățenilor, nu în interesul personal al unora sau în interesul partidelor din care fac parte.“, a declarat primarul Făgărașului imediat după ședința de consiliu.
Consilierii PNL au votat negativ, prin votul de abținere, pe motiv că în buget nu se regăsesc sumele în totalitate pentru finalizarea ocolitoarei, pentru proiectele de mobilitate sau pentru taxa de salubritate care trebuie returnată făgărășenilor. Nici cele două consiliere USR nu au votat bugetul după ce o parte din amendamentele lor nu au trecut de votul majorității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.