Vestitorii primăverii au ajuns la Făgăraș

Primăvara bate la ușă, iar pe lângă ghioceii care au răsărit anul acesta mai devreme, un alt vestitor al anotimpului cald a sosit la Făgăraș. De ieri, s-a deschis târgul mărțișorului din parcul central al municipiului. Pe lângă mărțișoarele comerciale, la târg au ajuns și meșterii populari, care au pus la vânzare mărțișoare inedite, lucrate manual. 

Smart

Făgărășenii sunt așteptați în aceste zile la Târgul Mărțișorului, pentru a dărui celor dragi simbolurile primăverii. Chiar dacă ieri, vânzarea a fost mai slabă, comercianții de mărțișoare speră ca în zilele următoare, făgărășenii să vină în număr cât mai mare pentru a cumpăra simbolurile primăverii. Târgul va fi deschis până în data de 3 martie.

Și anul acesta, ca și anul trecut am venit cu mărțișoare, iar ca noutăți am împletit șnururi tip codiță, dar și multe produse de artizanat și cu folosință în casa omului, confecționate de mine din lemn. E o pasiune, dar și o moștenire, pentru că ai mei toți lucrau în lemn, dar nu mărunțișuri ci: uși, care, geamuri, butoaie, tot ce se putea lucra în lemn. “, ne-a spus Ionel Mocanu, meșter popular din Boholț.

 

 

 

Smart

Smart

Smart

Smart

Smart

Smart

Smart

Smart

Smart

Smart

Smart

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *