Maria are nevoie de noi!

foto: https://visulmariei.wordpress.com/

O fetiță de nici 5 anișori are nevoie de ajutorul nostru. Familia ei a lansat un apel pe rețelele de socializare în speranța că va strânge suma de bani necesară intervenției pentru recuperarea fetiței. Maria a fost bucuria familiei Popescu atunci când a venit pe lume, însă la scurt timp, fetița a primit un diagnostic crunt: encefalopatie epileptica sdr.Ohtahara. Deși medicii le-au spus părinților făgărășeni că nu sunt șanse de recuperare, aceștia nu s-au lăsat descurajați și au mers la o clinică din Turcia unde au primit o veste bună: micuța este compatibilă pentru transplant, însă costurile sunt foarte mari, suma necesară ajungând la 66.000 euro. Iată povestea Mariei, prezentată de familia ei:

„Maria–Teodora, copilasul mult dorit de noi, familia Popescu, s-a nascut la 40 de saptamani prin nastere naturala. La nastere totul a decurs normal din punct de vedere medical, bucuria noastra a fost nemasurata. Insa, la doar doua zile de la nastere, internate fiind inca, am observat ca ori de cate ori mergeam sa ii dau sa manance, Maria avea un planset ciudat, fapt pentru care am anuntat medicii.

In urma controalelor si analizelor facute de medicii din maternitatea Brasov, i s-a pus diagnosticul de convulsii clonico-tonice. Acesta a fost de abia inceputul vestilor triste si al suferintei fetitei. Spre disperarea noastra, desi Maria era sub tratament, convulsiile nu se rareau ci se inmulteau. Am cerut sa fim transferati la Spitalul Budimex din Bucuresti, unde din nou au urmat analize si controale pentru micuta Maria. Am fost din nou transferati la Spitalul Clinic de Psihiatrie Dr. Alexandru Obregia, clinica Neurologie Pediatrica.

Aici Mariei i s-a efectuat un EEG  in urma caruia i s-a pus diagnosticul crunt de encefalopatie epileptica sdr.Ohtahara.

In final, la o luna de la nastere am fost externati, recomandandu-se tratament antiepileptic acasa. Dupa 3 luni jumatate de tratament crizele Mariei s-au oprit si incepand cu varsta de 6 luni, sub tratament find, am urmat nenumarate sedinte de terapie. Din pacate, starea ei nu se imbunatatea deloc.

In prezent, la varsta de aproape 5 ani (4ani si 10luni), Maria nu isi tine capul, nu sta singura in sezut, nu vorbeste, se alimenteaza cu mancare pasata.

Doctorii ne-au spus ca nu are sanse de revenire. Noi nu am vrut sa acceptam acest lucru, nu ne-am lasat si am continuat sa speram, sa cautam cu disperare noi solutii, noi clinici care sa ne ajute sa ne facem bine copilasul mult dorit.

Am descoperit pe internet copii nascuti cu boli asemanatoare care au facut progrese remarcabile in urma transfuziilor cu celule stem si sedinte intense de kinetoterapie, la o clinica din IstanbulLiv Hospital. Am mers in Istanbul la control la aceasta clinica iar doctorii ne-au spus ca Maria este compatibila pentru transplant. Cu alte cuvite micuta noastra ar avea o sansa de recuperare ceea ce ar fi extraordinar pentru ea! Insa costurile sunt foarte mari, suma necesara ajungand la 66.000 euro.

Noi luptam din rasputeri sa ii oferim Mariei aceasta sansa dar este peste puterile noastre sa adunam suma de bani de care depinde viitorul fetitei noastre, sansa ei de a deveni un copil normal.

Avem nevoie de ajutorul vostru, al tuturor oamenilor de bine care puteți dona o sumă de bani pentru a indeplini visul nostru si al Mariei, visul de a merge si de a vorbi precum alti copii de varsta ei!

Va multumim din suflet!“

CUM AJUT

Cont lei: RO79RZBR0000060010932132 titular Popescu Lucian, Raiffeisen Bank
Cont eur: RO61RZBR0000060020062581 titular Popescu Lucian, Raiffeisen Bank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *