Moaște ale Sfintei Ana, dar și o icoană a Maicii Domnului, la biserica Făgăraș- Gară

Credincioșii sunt așteptați la biserica parohiei ortodoxe Făgăraș-Gară, unde au fost aduse Mâna Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, precum și icoana Maicii Domnului. Până joi, în biserica din cartierul Negoiu se vor oficia Sfânta Liturghie, dar și Sfântul Maslu.

Icoana MaicaIubiți credincioși, vă chemăm din nou la rugăciune.
Duminică seara, la ora 19:00, ajunge în biserica noastră Mâna Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, precum și icoana Maicii Domnului. Este un dar ales pentru comunitatea noastră, prilej cu care vă așteptăm la rugăciune și închinare.
Program:
* luni – joi de la ora 08:00, Sfânta Liturghie
* luni- joi de la 17:00, Sfântul Maslu
Biserica va fi deschisă de la 08:00-18:30.“, anunță reprezentanții Parohiei Ortodoxe Făgăraș- Gară.
Potrivit traditiei Bisericii, Sfanta Ana, bunica lui Hristos, a trait 69 de ani, iar Sfantul Ioachim, barbatul ei, a trait 80 de ani. Potrivit unei marturii, Dreptul Ioachim a murit cu doi ani mai inainte de trecerea la Domnul a Sfintei Ana. La varsta de numai 11 ani, Fecioara Maria era deja orfana de ambii parinti, in vremea in care ea vietuia in Templu. Sfanta Ana este mijlocitoare pentru nasterea de prunci.

Moastele Sfintei Ana se pastreaza cu mare evlavie in biserica centrala  din Schitul Sfanta Ana Mare este cel mai vechi si mai insemnat schit din Sfantul Munte, unde pomelnicele primite din intreaga lume sunt pomenite, cu mare ravna si asezare duhovniceasca. Nenumarate sunt minunile savarsite de Sfanta Ana, mai ales in cazurile privind infertilitatea si nasterea de prunci.

In bisericile Sfantului Munte se mai afla si alte Moaste ale Sfintei Ana. Astfel, in biserica din Manastirea Cutlumus se afla intregul picior drept al Sfintei Ana. In biserica din Manastirea Stavronikita se pastreaza mana Sfintei Ana. Parti din trupul Sfintei Ana se mai afla si in Catedrala Patriarhatului din Ierusalim si Antiohia, in Manastirea Kykkos, din insula Cipru, cat si in alte biserici si manastiri din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *