Făgărășenii pot depune cereri pentru ajutoare de încălzire

Făgărășenii care au nevoie de ajutoare pentru încălzire în perioada sezonului rece pot depune deja cereri. Ajutoarele pentru încălzire în sezonul 2023-2024 se acordă pentru patru surse de încălzire: energie termică, gaze naturale, energie electrică şi alte surse de încălzire (lemne, combustibili solizi sau petrolieri).

Fagarasenii pot ridica cererile și pot depune actele pentru ajutoare de incalzie. Formularele de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței sunt disponibile la Direcția de Asistență Socială Făgăraș, din cartierul Tudor Vladimirescu. Ajutoarele pentru încălzire şi suplimentul pentru energie se acordă în funcţie de venitul mediu net lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure.
Pentru a putea beneficia de ajutoare, cei care le solicită trebuie să aibă venituri maxime de 1.386 lei/membru de familie (în cazul familiilor) şi de 2.053 lei (persoane singure).
Cu excepţia ajutorului pentru energie termică, în cazul căruia compensarea se calculează în funcţie de consum, valorile  celorlalte ajutoare care pot fi acordate lunar si pe o perioada de maxim 5 luni sunt: intre 25- 250 lei (gaze naturale), intre 50-500 lei (energie electrică) şi lemse si butelii intre intre 32 -320 lei (alte surse de încălzire).

,,Direcția de Asistență Socială Făgăraș informează făgărășenii că de astăzi, 9 octombrie 2023, se asigură distribuirea formularelor precum și preluarea documentelor necesare acordării ajutorului pentru încălzirea locuințelor în timpul sezonului rece. Cei interesați vor putea intra în posesia formularelor la sediul DAS Făgăraș, zilnic în intervalul orar 9.00 -13.00. Ajutoarul de încălzire se acordă între 1 noiembrie 2023 până 31 martie 2024 iar suplimentul de energie se acordă pe tot parcursul anului.
Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul de încălzire este de 1.386 lei/membru de familie (în cazul familiilor) şi de 2.053 lei (persoane singure)”, spune Mihai Ionescu , reprezentant D.A.S. Făgăraș

Consumatorii vulnerabili de energie vor beneficia pe lângă ajutorul pentru încălzire şi de suplimentul pentru energie pentru acoperirea integrală sau a unei părţi din cheltuielile cu încălzirea locuinței.
Cuantumul suplimentului pentru energie:
– 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică;
– 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale;
– 10lei/lună pentru consumul de energie termică;
– 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi şi/sau petrolieri

Cei ce solicită în continuare acordarea de ajutoare, trebuie să ţină cont însă şi de bunurile pe care le deţin în proprietate personală. Este vorba de bunuri mobile şi imobile, depozite bancare, terenuri, animale şi/sau păsări, pe care trebuie să le declare şi care pot duce la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei.
Formularele pentru ajutoarele de încălzire pot fi descărcate și online de pe site-ul www.dasfagaras.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *