Turcii de la Makyol susțin că lotul 3 al autostrăzii Sibiu – Făgăraș va fi gata înainte de termen

Contractul de proiectare și execuție pentru Autostrada Sibiu – Făgăraș a fost semnat miercuri cu constructorul turc Makyol și vizează tronsonul 3, cuprins între Arpașu de Jos (Drumul Național 1) și Sâmbăta de Sus (Drumul Județean 105B). După semnarea contractului, reprezentantul companiei din Turcia a dat asigurări că acest tronson va fi finalizat chiar înainte de termenul contractual.

„Suntem conștienți că avem o responsabilitate mare, dar vreau să vă asigur că vom depune toate eforturile pentru a finaliza la timp acest proiect, chiar înainte de termen. Makyol este una dintre cele mai vechi și experimentate companii de construcții drumuri (din Turcia – n.r.)”, a spus reprezentantul constructorului turc, relatează portalul de știri Economica.

Valoarea contractului este de 1,77 miliarde de lei, fără TVA, iar termenul contractual este de 48 luni, din care 12 luni pentru proiectare și 36 luni pentru execuție.

Pe acest tronson, sunt prevăzute pentru construcție  27 de structuri, printre care și un pod cu complexitate tehnică ridicată, cu o lungime de 820 metri.

Autostrada Sibiu-Făgăraș are o lungime totală de 68 km, iar traseul acesteia pornește din dreptul localității Boița și se termină în apropierea Municipiului Făgăraș. Trece adiacent de localitățile Turnu Roșu, Sebeșu de Jos, Racovița, Mârșa – Avrig, Porumbacu de Jos – Porumbacu de Sus, Sărata, Scoreiu, Carta, Arpașu de Jos, localități ce aparțin județului Sibiu și de localitățile Ucea de Jos – Ucea de Sus, Viștea de Jos – Viștea de Sus, Drăguș, Sâmbăta de Jos, Voila – Voivodeni, Dridif – Luța, Hurez, Municipiul Făgăraș și Ileni, din județul Brașov.

Sursa de finanțare este din fonduri europene nerambursabile din cadrul Programului Transport.

La începutul lunii mai, a fost desemnat constructorul pentru Tronsonul 4 Sâmbăta de Sus – Municipiul Făgăraș, fiind vorba tot despre acest constructor turc. Procedura este însă contestată la Curtea de Ape București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.