Ce branțuri sunt potrivite pentru a face sport?

Antrenamentele implică aproape întotdeauna un efort sporit asupra picioarelor. Alergarea, aerobica, dansul, chiar și pilates și yoga implică cel mai activ membrele inferioare. Prin urmare, sportivii și amatorii ar trebui să se gândească temeinic la modul de a-și proteja picioarele de oboseală, durere și disconfort. În acest sens, pot fi de ajutor branțurile pentru adidași și altă încălțăminte de sport. Astfel de produse orto vă vor permite să primiți o plăcere maximă și să beneficiați de exerciții.

Branțurile sport: caracteristici

Astfel de articole îndeplinesc mai multe sarcini importante în același timp:

1. Fixează talpa, stabilindu-o în poziția corectă.

Astfel, se poate preveni apariția traumatismelor: entorselor, contuziilor. Cel mai adesea ne împiedicăm și ne pierdem echilibrul din cauza poziției incorecte a picioarelor. Branțurile pentru alergare vă vor permite să vă bucurați chiar și de o cursă de fond de mare viteză fără a cădea.

2. Distribuie corect din punct de vedere anatomic sarcina și amortizează.

Forța de impact în timp ce alergați și săriți crește. Amortizarea necorespunzătoare afectează nu numai tălpile, ci și gleznele, gambele, genunchii, vertebrele, precum și articulațiile, ligamentele, mușchii și întregul sistem musculo-scheletic. În poziția corectă din punct de vedere fiziologic, sarcina este distribuită și neutralizată prin amortizare naturală de arcuri.

3. Creează un microclimat confortabil.

Antrenamentele de fitness sunt asociate cu transpirație sporită. Inserția corectă elimină excesul de umiditate, susține circulația naturală a aerului. Tratamentul special, de exemplu, cu cărbune activ, permite branțurilor pentru încălțăminte să inhibeze dezvoltarea bacteriilor, microbilor și ciupercilor.

4. Acestea servesc ca măsură preventivă și mijloc de ameliorare a simptomelor picioarelor plate, valgusului și a altor patologii.

Procesele de deformare sunt adesea cauzate de tensiune crescută. Branțurile medicinale vor preveni suprasolicitarea picioarelor plate. În plus, astfel de produse fac accesibile activitățile de fitness în caz de patologii. Picioarele plate valgus și sporturile sunt destul de compatibile datorită orto-inserțiilor speciale.

Se pot pune branțuri ortopedice în pantofii de alergare?

Soluția optimă atunci când este necesară prevenirea și corectarea deformărilor este încălțămintea ortopedică pentru adulți. Catalogul Ortek prezintă diverse modele de la mărci ortopedice. Din păcate, Adidas, Nike și alte companii sportive gigantice nu se grăbesc să ne bucure cu colecții ortopedice. Ce-i de făcut atunci?

În ajutor vin inserțiile speciale. Dintre opțiunile în ce încălțăminte să folosiți branțurile ortopedice, pantofii de alergare sunt fără îndoială cea mai bună alegere. Aceștia sunt suficient de spațioși și țin deja cont de anatomia piciorului. Rămâne doar să ajustați elementele interioare în funcție de necesitățile specifice.

Decizia care branțuri ortopedice: din memory foam, silicon, gel, latex etc. sunt mai bune pentru pantofii de alergare ar trebui să fie individuală, ținând cont de caracteristicile piciorului. Prin urmare, este mai bine să apelați la profesioniști pentru sfaturi – de exemplu, la managerii de consultanță ai magazinului Ortek.

Pe baza materialelor: https://ortek.ro/

(articol de la partener)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.