Economii la lucrările din instituțiile de învățământ

Și în acest an, lucrările de reparații sau modernizare de la instituțiile de învățământ se vor face cu echipele din cadrul ADP Făgăraș. Asta pentru a se face economii la bugetul local.

Ani la rând, Primăria Făgăraș aloca, la început de an, fonduri instituțiilor de învățământ, iar acestea angajau firme de construcții pentru lucrările necesare la clădirile școlilor sau grădinițelor. Din cauza bugetului tot mai mic, administrația locală a decis ca aceste lucrări să fie efectuate în regie proprie, cu echipe din cadrul ADP Făgăraș și potrivit primarului, costul lucrărilor a scăzut la jumătate.

„Pentru investițiile, reparațiile de care au nevoie instituțiile de învățământ, am găsit o modalitate prin care să facem economii. Din personalul angajat la ADP, am făcut echipe de lucru, iar noi vom lua doar materialele și astfel economisim manopera. Cu aceste echipe vom lucra, acolo unde este nevoie de reparații“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Potrivit reprezentanților Primăriei Făgăraș, echipele de muncitori de la ADP execută zugrăveli, igienizări, reparații, racorduri de alimentare cu apă sau la canalizare, montare gresie, reparație mobilier școlar etc. Doar pentru lucrări mai mari, cum este cea de la Școala Gimnazială nr. 7, se vor angaja firme de construcții.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.