Satul Mândra, în sărbătoare. Festivalul „Cepei Roșii“, la final de august

Și locuitorii comunei Mândra se pregătesc de sărbătoare. Festivalul „Cepei Roșii“ se organizează din nou anul acesta, iar satul Mândra va îmbrăca haine de sărbătoare timp de două zile, în 26 și 27 august. Autoritățile locale au pregătit mai multe evenimente pe parcursul celor două zile: competiții de fotbal, proiecție de film, parada portului popular, degustare de mâncăruri locale, concert cu artiști locali.

Festivalul cofinanțat de Consiliul Județean Brașov debutează sâmbătă, 26 august, când este programată Cupa „Ceapa Roșie“ la fotbal, dar și meciul legendelor FC Brașov. Tot sâmbătă va avea loc inaugurarea spațiului cultural „garaj30 “și proiecție de film  în aer liber.

Duminică, fiii satului vor îmbrăca haine tradiționale și vor merge la biserică . După liturghie va avea loc o paradă a portului popular și un duel de strigături. La această paradă vor participa reprezentanți din 15 comunități din Țara Făgărașului.

Sărbătoarea va continua cu joc și voie bună, dar și cu degustare de produse și mâncăruri locale, în special cele preparate cu ceapă.

Ziua se încheie cu un concert susținut de Mihai Teacă și Aurel Tămaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *