În weekend, spectacol ecvestru la Herghelia Sâmbăta de Jos

În acest weekend va avea loc un spectacol ecvestru inedit la una dintre cele mai mari herghelii de lipițani din lume, care este în Țara Făgărașului. Herghelia de cai de la Sâmbătă de Jos, din judeţul Braşov, cunoscută drept „leagănul de creştere a lipiţanului românesc” are o tradiție de peste 100 de ani.
Sâmbătă de la ora 11.00,  Herghelia Sâmbăta de Jos va organiza un spectacol ecvestru inedit. Accesul în incinta hergheliei pentru acest eveniment se face de la ora 9.00, taxa de intrarea fiind 20 de lei. Vizitarea hergheliei se va putea face doar de la ora 13.00.
Herghelia de la Sâmbăta de Jos datează din anul 1874, de pe vremea contelui Johannes von Bruckenthal, cel care a adus rasa lipiţani pe meleagurile noastre. În acele timpuri, contele deţinea nu mai puţin de 3.200 de hectare de teren, precum şi satele iobăgeşti din Ţara Făgăraşului. Este practic una din cele mai importante herghelii de cai Lipiţani din lume, se cresc şapte linii de sânge care poartă numele armăsarilor care au stat la baza formării actualelor efective: Conversano, Favory, Maestoso, Neapolitano, Pluto, Siglavy-Capriola şi Tulipan” În cadrul complexului se află şi „Castelul Brukenthal“, edificiu declarat monument de arhitectură ce face parte din patrimonial naţional. Castelul a fost construit în perioada anilor 1750 – 1760 de către clăcaşii contelui Brukenthal, fratele lui Samuel Brukenthal – fondatorul Muzeului din Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.