A fost semnat contractul pentru modernizarea coridorului de mobilitate din zona industrială. Firma Geiger va executa lucrările

FB_IMG_1686310628993Primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu, anunță faptul că astăzi a semnat contractul de execuție lucrări pentru proiectul „Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona industrială a municipiului Făgăraș”. Potrivit acestuia, la începutul săptămânii viitoare va fi predat amplasamentul . Proiectul cuprinde mai multe lucrări de modernizare a trotuarelor, podurilor, piste de biciclete, zone verzi, locuri de parcare, stații de autobuz.

„Astăzi am semnat contractul de execuție lucrări pentru proiectul „Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona industrială a municipiului Făgăraș” cod SMIS 119358 cu firma GEIGER BRAȘOV S.R.L urmând ca luni, 12.06.2023 să se facă predarea amplasamentului.

Lucrările care se vor efectua în cadrul proiectului sunt:
– modernizarea trotuarelor din zona industrială a municipiului Făgăraș;
– lucrări de reparații la nivelul podului pârâul Berivoi prin păstrarea clasei de încărcare și continuizarea suprastructurii;
– înlocuirea podului pârâul Racovița cu unul nou, realizat în conformitate cu normele europene;
– amenajarea pistelor pentru biciclete;
– modernizarea a două stații de transport în comun;
– instalarea a trei stații de închiriere biciclete;
– amenajarea zonelor verzi prin plantarea de aliniamente de arbori și arbuști;
– reabilitarea locurilor de parcare;
– realizarea și modernizarea iluminatului public.
De asemenea, pentru îmbunătățirea transportului public urban de călători se vor achiziționa 6 autobuze electrice.

Proiectul este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020 iar valoarea totală a contractului este de 16.372.603,22 lei la care se adaugă TVA în valoare de 3.110.794,61 lei.“, spune Gheorghe Sucaciu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *