De pe lac, aruncate în depozitele pieței agroalimentare. Cum s-a gestionat una din atracțiile Făgărașului

foto: tvfagaras.ro

În anul 2012, autoritățile au anunțat cu surle și trâmbițe, câteva atracții care ar fi trebuit să recreeze atmosfera medievală a Cetății Făgăraș. Autoritățile de atunci au decis ca paza monumentului arhitectural să fie realizată ca acum câteva sute de ani. Astfel, s-a inaugurat garda cetăţii, iar la acel moment schimbul de gardă s-a realizat de salve de tun. Şi nu au fost singurele surprize de atunci. După 20 de ani, făgărăşenii, dar şi cei care vizitau oraşul puteau  să facă o plimbare cu barca pe lacul Cetăţii. Mai multe bărci și hidrobiciclete au fost puse la dispoziția acestora, contra unei sume de bani.

An de an, acest serviciu a adus bani în bugetul SC Târguri și Oboare, cel care administra bărcile și hidrobicicletele. De exemplu, în anul 2013, la doar un an de la inaugurare s-au înregistrat 9000 de persoane care au decis să facă o plimbare pe Lacul Cetății.

La sfârșitul lui 2015, s-a renunțat la acest lucru, motivul fiind acela că personalul de acolo trebuia să fie unul specializat. De atunci, această atracție a Făgărașului a dispărut iar bărcile și hidrobicicletele stau aruncate în depozitele de la piața agroalimentară, riscând să se degradeze total.

Acesta a fost și motivul pentru care astăzi, SC Târguri și Oboare Făgăraș SRL, societate condusă de Tiberiu Drăgoiu, a scos la licitație patru din cele șase hidrobiciclete. Este vorba de cele care nu s-au degradat încă total.

Le-am scos la vânzare pentru că nu le folosim. Noi avem depozitate aici la piață doar hidrobicicletele, bărcile nu știu exact care e situația lor, sunt pe la ADPP, nu știu dacă mai sunt bune. Sunt în administrația noastră, dar nu le mai folosesc și cele care mai sunt bune și care mai pot fi vândute sunt cele patru hidrobiciclete. În total sunt șase hidrobiciclete, dar două sunt stricate. Nu știu cu ce sumă s-au achiziționat, dar pe inventar le am cu 500 de lei“, ne-a spus Tiberiu Drăgoiu, directorul SC Târguri și Oboare Făgăraș.

Preţul de pornire la licitaţie este de 550 lei/buc. fără TVA, pasul de strigare este de 10% din preţul de pornire. Licitația se organizează în data de 10.10.2018.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.