Consiliul Local al Copiilor are un regulament. Înscrierea membrilor se va face online 

Consiliul Local al Copiilor din Făgăraș ar putea să aibă prima întâlnire în luna noiembrie. În ultima sedință de Consiliu Local s-a aprobat regulamentul care mai prevede faptul că vor fi 19 copii în structură. Doritorii se vor putea înscrie printr-un formular online, iar apoi vor urma interviurile. O comisie va decide cine va ocupa cele 19 locuri. Mandatul membrilor va fi de 2 ani, cu posibilitatea de a fi prelungit.
Copiii din Făgăraș, care vor să se implice în viaţa comunităţii, o pot face în calitate de membri ai Consiliului Local al Copiilor, un organ consultativ al municipalităţii, care are rolul de a consilia administraţia publică în luarea deciziilor. În ultima ședință de plen a Consiliului Local Făgăraș a fost aprobat regulamentul.
Vreau să le mulțumesc colegilor consilieri pentru faptul că au aprobat proiectul. Este vorba despre un Consiliu Local al Copiilor, format din copii, cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani neîmpliniți. Am aprobat regulamentul și metodologia de selecție, care sunt foarte bine puse la punct. Am aprobat și un calendar, care va începe în luna septembrie,  când copiii vor începe școala.“, a declarat Cristina Paicu, consilier local USR.
Structura va asigura copiilor și adolescenților o voce activă și reprezentativă, în relația lor cu autoritățile locale din Municipiul Făgăraș. În perioada următoare se va face selecția pe baza formularelor online, completate de elevi.
Va fi un formular online, unde ei pot răspunde la niște întrebări. Aceste răspunsuri vor fi analizate de către o comisie de selecție, pe care noi am aprobat-o astăzi, iar componența va fi definitivată prin dispoziție de primar. După care vor urma și interviuri cu acești copii.“, a mai spus Cristina Paicu.
Realizarea unui skatepark în Făgăraș ar fi un proiect în care Consiliul Local al Copiilor s-ar putea implica.
„Dragi copii, tineri vă așteptăm lângă noi, atunci când vom avea proiecte de hotărâre care vă vizeaz! Veniți lângă noi, trageți-ne de urechi dacă considerați că nu este un proiect ok și haideți să ne punem la treaba. Un proiect în care ar putea să se implice este amenajarea unui skatepark. Chiar zilele trecute am văzut un grup de copii care se jucau cu trotinetele și sar pe unde pot, iar un astfel de parc ar fi util pentru ei.  În încheiere, aș vrea să spun că sunt convinsă și am încredere în ei că se vor înțelege mai bine decât o facem noi în Consiliul Local“, a mai adăugat consilierul local.
O comisie compusă dintr- un reprezentat al primăriei, un reprezentant al DAS si un reprezentant al Consiliului Elevilor din fiecare școală din Făgăraș va decide cine vor fi cei care vor ocupa cele 19 locuri. Mandatul membrilor va fi de 2 ani cu posibilitatea de a fi prelungit. Consiliul Local al Copiilor din Făgăraș ar putea să aibă prima întâlnire în luna noiembrie.
(Iulia GRECU)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.