Vești bune de la Beclean!

Vin vești bune și de la Beclean. Astăzi, primarul comunei a semnat contractul de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul intitulat „Reabilitare clădire Școala Beclean“, proiect în valoare de aproape 2,2 milioane de lei. Astfel, instituția de învățământ va beneficia de reparații importante, atât la interior, cât și la exterior.

Contractul de finanțare pentru aceste fonduri nerambursabile a fost semnat astăzi la sediul PNRR, de către primarul comunei Beclean și are ca termen de implementare 12 luni, cu posibilitate de prelungire.  Proiectul prevede lucrări de termo și hidroizolație a fundației și soclului, refacere trotuar perimetral gardă, înlocuirea ferestrelor, refacerea finisajelor pereților și tavanelor, recondiționarea parchetului din sălile de clasă, înlocuirea caloriferelor, montarea de panouri fotovoltaice pentru reducerea consumului de energie electrică. De asemenea, pe raza localității vor fi amplasate și două stații de reîncărcare electrică .

Mă bucur să anunț faptul că am semnat pe Componenta 10,  din Programul Național de Redresare și Reziliență, din fonduri europene, pentru  modernizarea școlii din Beclean, deoarece învățământul este extrem de important pentru oamenii din com. Beclean. Chiar dacă copiii nu sunt în număr foarte mare la Beclean, ca și la Boholț, de alt fel, pentru că doar cele două școli funcționează în comuna Beclean,  ne dorim să avem mai mulți copii. Din acest motiv, vrem să le creăm copiilor condiții pentru a învăța. Astfel, am depus un proiect și am reușit astăzi să semnez contractul de finanțare, contractul prin PNRR. Este vorba de lucrări la Școala din Beclean: de anveloparea clădirii, refacerea trotuarelor, refacerea finisajelor interioare, înlocuirea ferestrelor, de amplasarea de panouri fotovoltaice pe acoperișul școlii. De asemenea, vor fi amplasate și două stații de încărcare pentru autoturismele electrice. Chiar am identificat posibilele două amplasamente, cât mai aproape de Drumul Național 1, chiar tangențial cu DN, în satul Beclean, pentru ca mașinile care au nevoie de încărcare de la sursă de curent, să aibă un acces ușor. De acum încolo, vom implementa proiectul, vom face toată procedura de licitație, ce se impune, pentru ca totul să fie extrem de legal, de transparent și să avem un constructor pentru a face lucrurile pe care le-am precizat.“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul com. Beclean.

Valoarea totală a proiectului este de de aproape 2,2 milioane de lei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *