Curs de instruire la Ileni, pentru beneficiarii Măsurii de Agro-mediu și climă

Mai mulți locuitori din comuna Mândra au participat ieri la cursul organizat de Direcția Agricolă Brașov, curs necesar beneficiarilor măsurii 10 – „Agro-mediu și clima”. În cadrul acestei instruiri, oamenii au aflat informații utile privind accesarea acestei măsuri, dar și angajamentele care trebuie luate pentru a beneficia mai mulți bani.  

Beneficiarii Masurii 10 – Agro-mediu si clima (M.10) trebuie să demonstreze că dețin cunoștințele și informațiile relevante (au urmat o forma de instruire) sau ca beneficiază de expertiza tehnica necesara (consiliere sau consultanta) pentru implementarea angajamentelor, in conformitate cu PNDR 2014-2020. În acest sens, Direcția Agricolă Brașov organizează cursuri de instruire pe tot teritoriul județului, în funcție de cerințe. Ieri, reprezentanții Direcției de Agricultură Județeană Brașov au fost prezenți în sala căminului cultural din satul Ileni.

ileni2În satul Ileni se desfășoară un curs organizat de Direcția Agricolă Brașov, pentru pregătirea fermierilor care au accesat măsura de Agro-mediu și climă. Sunt niște condiții de îndeplinit, sunt foarte mulți care beneficiază sau vor să beneficieze de bani mai mulți de la APIA iar în felul acesta o pot face. De asemenea, au primit informații ce trebuie să facă, ce condiții trebuie să îndeplinească. În comună mai sunt mulți cetățeni care vor să participe la acest curs și dacă Direcția Agricolă va decide, se vor mai organiza astfel de cursuri la noi. “, ne-a spus Dorel Ioan Pirău, viceprimarul comunei Mândra.

Potrivit reprezentanților Direcției Agricole Brașov, astfel de cursuri se vor mai organiza în perioada următoare, posibil chiar la Ileni, în funcție de cerințe și în funcție de contextul epidemiologic actual. Înscrierile la astfel de cursuri se realizează la Direcția pentru Agricultură Județeană Brașov.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.