De la 1 aprilie, doar Făgărașul mai duce gunoiul la groapa ecologică FIN ECO?

Situație fără precedent la nivelul județului Brașov, transmite  Asociația pentru Siguranță Urbană și Mediere (ASUM) , care a publicat un material în care arată că în lipsa unor contracte de delegare pentru activitatea de eliminare prin depozitare a deșeurilor, încheiat cu FIN ECO S.A, de la 1 aprilie, operatorii de salubritate nu mai pot duce gunoiul la singurul depozit ecologic din Brașov.

Potrivit ASUM, până la această dată nu a fost încheiat contractul de delegare cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu Brașov și nici, în mod individual, cu UAT-urile de pe raza căruia provin deșeurile. Excepție face doar Municipiul Făgăraș.

Schimbându-se legea, era obligativitate ca toate unitățile administrative sau Asociația de Dezvoltare Intercomunitară să aibă contract cu depozitul ecologic, singurul din județul Brașov. Noi, văzând că ADI ISO Mediu nu se preocupă să rezolve această problemă, iar legea oferindu-ne posibilitatea ca unitățile administrative care au delegarea directă către firma proprie de salubritate, să facă delegare și către operatorii de depozitare, am început această procedură și am făcut această delegare, să încheiem contract cu depozitul ecologic al județului Brașov. În momentul de față, așa cum am văzut și eu adresa către toate instituțiile, doar Făgărașul, de la 1 aprilie mai poate duce gunoiul municipal, în condiții legale și a-l depozita. Restul unităților administrative din județ au o problemă foarte gravă“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

„În conformitate cu dispozițiile legale invocate, în lipsa unui contract de delegare pentru activitatea de eliminare prin depozitare a deșeurilor, încheiat între FIN ECO S.A. şi autoritățile publice locale, serviciul de depozitare va fi suspendat începând cu 01.04.2023, astfel că operatorii de salubritate nu mai pot încredința deșeurile spre eliminare prin depozitare de la această dată” se arată în comunicatul FIN ECO.

Materialul integral AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.