Design modern și funcționalitate: Ușile franceze din sticlă, o alegere perfectă

O locuință amenajată open space poate oferi multe avantaje, cum ar fi o mai bună circulație a luminii și o senzație mai mare de spațiu. Cu toate acestea, uneori poate fi dorit să se creeze o separare mai mare între anumite zone ale casei, cum ar fi bucătăria și zona de living. Dacă vă gândiți să renunțați la un perete interior, dar vă faceți griji că veți strica modul în care este împărțită locuința sau doriți să restabiliți un fel de separare între două camere, o ușă.

Există o mulțime de stiluri de uși de sticlă disponibile, care pot oferi diferite niveluri de confidențialitate și se pot potrivi cu celelalte camere din casă.

Uși franceze 

Ușile de sticlă în stil francez sunt considerate elegante și pot fi utilizate pentru a separa camera de zi de bucătărie, mai ales dacă locuința este amenajată în stil victorian. Acestea au o ramă din lemn și panouri de sticlă și pot fi utilizate în perechi pentru a separa spațiul terasei sau al balconului.

Ușile franceze oferă o combinație de funcționalitate și estetică, permițând o iluminare eficientă a camerelor, în timp ce mențin personalitatea celor două încăperi separate atunci când sunt închise. Sunt recomandate pentru designul clasic, tradițional și chiar rustic, fiind adesea folosite pentru a separa camera de zi de bucătărie în cazul în care mizați pe o locuință în stil victorian.

Ușile glisante pe tot peretele – Soluția minimalistă 

Pentru un aspect minimalist, un perete întreg din sticlă securizată poate acționa ca o ușă atunci când este suspendat de o șină din oțel inoxidabil și beneficiază de un mecanism glisant în partea de sus.

Această ușă oferă un mod elegant de a împărți două spații, ajutând în același timp să eliminați problemele legate de zgomot și izolație. Înainte de a întreprinde un astfel de proiect, este important să consultați un profesionist pentru a vă asigura că structura locuinței dumneavoastră permite amplasarea unui astfel de perete glisant din sticlă.

Combinația jumătate geam și jumătate lemn – O opțiune excelentă pentru birou 

Ușile cu geam doar în partea de sus, care în partea inferioară au blat din lemn, au rolul de a oferi intimitate (mai ales dacă alegeți sticlă opacă) într-un birou, în timp ce încercați să lucrați.

În plus, acestea permit o intrare mai mare de lumină naturală, ceea ce poate fi benefic pentru productivitate și confort.

Acest tip de uși sunt ideale pentru zonele de lucru, cum ar fi birourile sau studiourile, dar pot fi adaptate și pentru alte spații, cum ar fi dormitorul sau sufrageria.

Ușa cu vitralii

Ușa cu vitralii poate fi un element decorativ unic în orice casă, indiferent dacă este vorba de ușile interioare sau exterioare. Tehnica de vitraliu se referă la așezarea simetrică sau asimetrică a bucăților de sticlă colorată pentru a forma o anumită imagine.

Aceste uși sunt realizate cu legături de plumb și sunt atașate prin tije metalice de cadrul ușii sau al ferestrei. Acestea pot fi potrivite pentru orice cameră, de la dormitor sau living la baie sau hol.

În concluzie, ușile din sticlă sunt o soluție versatilă pentru a separa spațiile din casa dumneavoastră, fără a renunța la avantajele unui spațiu open space. Există o varietate de stiluri disponibile, de la ușile franceze elegante, la pereți glisanți minimalisti sau uși cu vitralii decorative.

Indiferent de stilul pe care îl alegeți, aceste uși pot oferi un nivel de confidențialitate și funcționalitate, în timp ce aduc un element de estetică în casa dumneavoastră.

Este important să consultați un profesionist înainte de a începe orice proiect, pentru a vă asigura că structura locuinței dumneavoastră permite instalarea unei astfel de uși.

(articol de la partener)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.