„Rușine, rușine să vă fie!, De ce nu ne ascultați și pe noi? Vă bateți joc de noi!“

O altă ședință a Consiliului Local Făgăraș s-a finalizat neașteptat. Consilierii locali din opoziție sunt din ce în ce mai determinați în a se opune prelungirii proiectelor desfășurate prin procesul de Bugetare Participativă. Aseară, în incinta Casei de Cultură a avut loc o nouă întrunire extraordinară a edililor locali, la care au participat și  zeci de făgărășeni.  După ce au respins ordinea de zi și au încheiat din nou ședința înainte de a începe, consilierii din opoziție au ieșit afară și au sunat la 112, pe motiv că au fost agresați. 

Ședința de aseară de la Casa de Cultură, la care au luat parte câteva zeci de făgărășeni, a fost încheiată din nou înainte de a începe și fără ca oamenii să aibă posibilitatea să-și spună păsurile sau să le pună întrebări consilierilor care se opun acestor proiecte. Ordinea de Zi a fost respinsă de majoritatea formată în jurul opoziției, spre nemulțumirea făgărășenilor prezenți, care i-au huiduit la ieșirea din sală. (vezi video).

Rușine, rușine să vă fie!, „De ce nu ne ascultați și pe noi! Vă bateți joc de noi!“, au strigat oamenii, care s-au simțit sfidați, atunci când consilierii au părăsit sala de ședințe.

Chiar dacă ședința s-a încheiat, primarul a ținut să le arate celor prezenți documentele solicitate de opoziție pentru proiectele privind modernizarea fântânii arteziene, a terasei „Litoral“ și să le răspundă oamenilor la întrebări.

A fost o așa zisă ședință, pentru că ședința nu s-a ținut. Eu am venit în seara aceasta cu toate dovezile și toate documentele pe care ei le-au solicitat.  Le-am prezentat cetățenilor care au participat în seara aceasta la ședință prin videoproiector, toate documentele pe care acești consilieri le-au cerut. S-a văzut clar că alianța PNL-USR, prin liderii lor Cupu și Paicu au solicitat ca această ședință să nu fie ținută, să nu vadă cetățenii că ei votează împotriva acestor proiecte cu toate că eu  le prezint documentele. Pur și simplu încearcă să blocheze aceste proiecte, încearcă să blocheze proiectele toate de dezvoltare ale municipiului Făgăraș, ca niciun proiect să nu fie atribuit administrației Sucaciu. Ei încearcă ca până la alegeri să nu se realizeze foarte multe lucruri, își riscă într-un fel sau altul tot votul politic din partea cetățenilor, dar mai mult decât lupta politica, cred că au transformat-o într-o luptă personală, care nu aduce niciun beneficiu nici pentru administrație, nici pentru comunitate, nici pentru proiectele pe care noi le implementăm“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Ce s-a întâmplat afară?

La câteva minute după ce consilierii din Opoziție au ieșit afară, au apărut și forțele de ordine, după ce aceștia au sunat că au fost agresați de două persoane aflate în sală. La trei ore distanță, patru consilieri s-au prezentat la Urgențe. Unul dintre aceștia ne-a mărturisit că a ajuns la spital cu hipertensiune.

Am fost lovit dar nu foarte tare, am fost împins, scuturat de o persoană. Problema e una mai mult de ordin psihic. A mai fost un domn care a vorbit extrem de urât către mine, cu tentă sexuală. Am mers la spital într-un control să vedem care sunt cauzele și acolo m-au depistat cu hipertensiune. La spital,  am ajuns în jurul orei 21-21.30, când am rezolvat cu Poliția, pentru că am mers la sediul Poliției, unde am dat declarație. Am ajuns la spital, unde mi s-au făcut analizele. Și atât mie, cât și doamnei Polmolea ne-a ieșit hipertensiune. “, ne-a declarat Johannes Klein, consilier local FDGR.

Acum, oamenii legii trebuie să stabilească dacă într-adevăr acești consilieri au fost agresați și ce s-a întâmplat acolo.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *