Felicitări celor care au înfrumusețat o parte din curtea Spitalului din Făgăraș!

Un colț din curtea spitalului făgărășean „Aurel Tulbure“ a devenit punct de atracție și  aduce zâmbetul pe buzele tuturor celor care trec prin zonă. Atât personalul din unitatea medicală, cât și pacienții sau aparținătorii zăbovesc câteva clipe, pentru a admira frumosul tablou de toamnă, amenajat lângă Centrul pentru Sănătate Mintală. O bicicletă veche, transformată într-un minunat suport pentru flori, dar și pentru roadele toamnei, câteva scaune scoase din uz, dar care au fost puse din nou în valoare, un om de paie sau câteva vrăjitoare, atârnate între copacii din curte, sunt doar câteva din elementele acestui tablou și care ne fac să uităm pentru câteva clipe că suntem la spital.

 

Toate acestea nu s-ar fi realizat fără multă muncă, dedicare și pricepere, în cadrul Centrului de Sănătate Mintală. Zilnic, unde mai mulți pacienți ajutați de personalul centrului iau parte la activitățile de ergoterapie sau terapie prin muncă. Aici, au parte de multe activități, însă de câteva luni au decis să-și expună munca lor, pentru a se bucura și alți oameni de aceasta. Astfel, au înfrumusețat zona din jurul centrului iar în această perioadă au amenajat zona verde într-un frumos parc de toamnă, nelipsind elemente dedicate sărbătorii de Halloween.

„Ceea ce vedeți este rezultatul terapiei ocupaționale și a ergoterapiei care se face în centrul nostru, sub îndrumarea ergoterapeutei Andreea Antal. Ea e responsabilă de coordonarea acestei activități, are un grup de câțiva pacienți, care vin și își dedică timpul și energia, pentru a face din curtea spitalului nostru un loc prietenos, un loc în care toți cei care se află într-un moment dificil al vieții și vin aici, să se simtă  cât mai relaxați, cât mai bine primiți, să-și câștige liniștea sufletească, să înțeleagă că spitalul nu este doar un loc unde ne ocupăm de trupurile lor, ci și de sufletele lor“, ne-a spus dr. Monica Bîrsan, medic coordonator CSM.

 

Andreea Antal este ergoterapeutul centrului și cea care îi coordonează direct pe pacienții care participă la astfel de activități. Pune suflet în tot ceea ce face și este fericită când îi vede pe pacienți fericiți, de reușitele lor.

smart„Eu sunt ergoterapeutul centrului și ne ocupăm de pacienții cu dizabilități și încercăm să-i integrăm în societate, să le acordăm mai multă atenție, să-și recapete încrederea în ei, mai mult pentru desfășurarea activităților zilnice. Acesta este scopul nostru, să putem să-i integrăm și să funcționeze ca un om fără probleme, prin activități precum vedeți. Acum, am realizat mai mult activități de artă, dar pe lângă acestea facem și alte activități: culinare, excursii, recreative, tot felul de activități.

Ergoterapia este terapie prin muncă iar ei trebuie să aibă încredere că pot să facă anumite lucruri și prin faptul că îi evidențiem și lumea se bucură de ceea ce fac, este un lucru foarte mare pentru ei, cât și pentru noi. Efectiv ei se bucură și la rândul meu sunt bucuroasă când îi văd fericiți, pentru că fac un lucru cu drag. Acum am făcut o creație de toamnă și sperăm că la iarnă să facem ceva specific acestui anotimp. Am mare noroc că lucrez la un centru unde este o echipă extraordinară, începând de la coordonatoarea d-na dr. Bîrsan, care este șefa centrului și fiecare membru al centrului, care a  participat cu o idee și cu donații. Să știți că nu toate lucrurile sunt de la noi, de exemplu scaunele sau alte lucruri, le-am primit.“, ne-a povestit Andreea Antal, ergoterapeut Centrul de Sănătate Mintală.

Și într-adevăr, toți cei care trec prin această zonă, se opresc câteva clipe și chiar fotografiază minunatul decor de toamnă, spre bucuria celor care l-au realizat.

smartÎntr-adevăr este un peisaj deosebit de toamnă, un peisaj pe care ni l-a făcut cadou  personalul de la CSM împreună cu pacienții. Le mulțumim foarte mult pentru ceea ce au făcut. Efectiv este o bucurie a ochiului când intri și ieși din spital și te uiți la ce au realizat ei, zâmbești și îți dă o stare de bine și vreau să le mulțumim foarte mult. Îi susținem în continuare și sper că vor face și un peisaj și de iarnă. Noi îl așteptăm și suntem convinși că așa va fi“, ne-a spus dr. Mihaela Pandrea, managerul Spitalului Municipal „Dr. Aurel Tulbure“ Făgăraș.

 

 

 

Noi suntem norocoși să avem parte de peisaje din toate sezoanele, din toate  anotimpurile, pentru că lucrurile se întâmplă începând cu primăvara, când apar primele flori. Fiecare anotimp este marcat de cei de la Centrul de Sănătate Mintală. E un spațiu neconvențional pentru curtea unui spital, un spațiu care aduce zâmbete și nu doar pentru noi, a celor care venim aici la muncă zilnic, ci  și din partea vizitatorilor, a micilor pacienți, pentru că e în drumul spre Pediatrie iar cei mici sunt distrași de la momentul neplăcut din viața lor, trecând pe lângă o mascotă, pe lângă flori, pe lângă un dovlăcel, e frumos ce fac  colegele noastre“, ne-a spus Anca Bâtiu, inspector sanitar DSP Brașov.

Elementele decorative de toamnă vor mai rămâne  în curtea spitalului până când iarna își intră în drepturi, atunci când cei de la centru vor să monteze alte decorațiuni specifice sezonului rece.

 

 

 

 

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.