FOTO. Spitalul din Victoria, la un an după redeschidere. Continuă îmbunătățirea serviciilor medicale

În urmă cu un an de zile, mai exact pe data de 14 octombrie 2021, la Victoria s-a redeschis spitalul orășenesc, după ce 10 ani porțile acestuia au stat ferecate. După un maraton în care și-au dat mâna atât autoritățile locale, naționale, cât și comunitatea sau alți oameni de bine, unitatea spitalicească și-a redeschis porțile. De atunci, cetățenii orașului, precum și cei din comunele limitrofe au posibilitatea să se adreseze medicilor din acest spital. În tot acest timp, s-au căutat, și în multe cazuri s-au găsit, și medicii, asistentele, infirmierele care să asigure actele medicale necesare pacienților. În continuare, administrația locală  împreună cu conducerea spitalului caută soluții atât pentru continuarea modernizării și dotării unității medicale, cât și pentru asigurarea tuturor specialităților medicale necesare.  

Deși încă mai sunt de realizat multe investiții, deși încă mai este nevoie de personal medical pentru câteva specialități, spitalul din Victoria oferă cele mai bune condiții pacienților : saloane modernizate, cu televizor propriu și aparatură de ultimă generație. Și lista medicilor cărora se pot adresa victorienii este tot mai mare. Cu toate acestea, încă mai este nevoie de personal medical.

smart

Lipsa de medici este în toată țara, știută. Nouă ne lipsesc mai mulți medici, în specialități esențiale, respectiv: cardiologie, gastroenterologie, ORL, oftalmologie, neurologie, diabetologie. Dar, în schimb, avem unele structuri care sunt deservite de medici. Am publicat în două rânduri pentru concurs pentru posturi de medici. Primul concurs a fost publicat în luna februarie și s-a susținut în următoarele 60-90 de zile, cum spune legea. Următorul concurs l-am publicat în luna iunie și din păcate nu am avut decât doi candidați care s-au înscris: o farmacistă și un medic de recuperare medicală. La primul concurs am avut bucuria să se înscrie 3 medici de medicină internă, medic chirurg, medic ortoped, medic urolog, medic endocrinolog, cu care colaborăm foarte bine. Ultimele noutăți ar fi că s-a deschis cabinetul de Obstetrică-Ginecologie, cu 1 septembrie, colaborăm cu un medic pensionar, dar ne-a ajutat foarte mult să ducem activitatea de ginecologie înainte. Dânsul și medicul urolog funcționează în același cabinet și au program alternativ, respectiv de la 8.00 la 20.00, în schimburi, o zi de dimineață, o zi de după-amiază, reciproc. De asemenea, program până la ora 20.00, alternativ are medicul chirurg cu medicul ortoped, care funcționează în același cabinet. Medicul de endocrinologie are program de dimineața, medicii de medicină internă, de asemenea, medicul pediatru și doi medici de medicină fizică și de recuperare, care deservesc atât ambulatoriu integrat, cât și baza de tratament și spitalizare. Funcționăm pe spitalizare, pe compartimente de medicină internă, boli cronice, recuperare medicală și pediatrie. Avem un compartiment de paliație, care este în organizare și după  ce îl vom aduce la standardele care sunt necesare din punct de vedere legal și constructiv, vom da drumul pentru 14 paturi, pe paliație.“,ne-a spus Florin Popa, managerul Spitalului din Victoria.

În continuare, conducerea unității medicale caută medici, asistente, infirmiere, pe compartimente, pe specialitățile unde lipsesc.

„Între timp, noi suntem în continuu proces de identificare de personal medical, atât superior, respectiv medici, cât și asistenți, infirmiere și îngrijitoare, pentru că nevoile sunt mari, adresabilitate există, dar din păcate nu putem să satisfacem nevoile comunității și nu numai, la nivelul așteptărilor. Încet, încet, încercăm să ne descurcăm, binecuvântarea a fost și a acestor medici până la acest moment. Lansăm un apel că suntem deschiși dacă vor fi solicitări de medici, posturile find blocate, fiind și posturi unice, putem să facem solicitare la minister pentru deblocarea unor posturi unice astfel încât să completăm organigrama și structura funcțională a spitalului.“, ne-a mai declarat  Florin Popa, managerul Spitalului Orășenesc Victoria.

 

De asemenea se întocmesc proiecte pentru obținerea de fonduri în vederea continuării dotării și modernizării spitalului.

smart

Pe 14 octombrie avem un an de când a fost redeschis spitalul oficial. Avem încă foarte multe de remediat, sunt convinsă că pas cu pas le vom rezolva pe toate. În prezent, spitalul, așa cum ați aflat și de la manager, beneficiază de o echipă tânără. Suntem în continuare pe poziții,  căutăm medici. Multe din specialități sunt acoperite și eu sper că va fi din ce mai bine. Momentan suntem deficitari pe partea de cardiologie, diabetologie, unde avem solicitări imense din partea cetățenilor, însă partea de diabetologie este rezolvată, pentru că avem un contract cu o clinică privată și care sunt în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate astfel că pacienții noștri, care sunt peste 400 din nefericire, cu probleme de diabet, pot rezolva această problemă. Eu zic că timpul le va rezolva pe toate. În prezent ne dotăm, ne dotăm cu aparatură medicală, depunem în continuare proiecte, săptămâna aceasta depunem pe componenta care se deschide pe fondul local, pe componenta 10, pe partea de eficientizare, pentru că din nefericire spitalul funcționează la ora actuală pe o centrală de lemne și avem nevoie să ne tehnologizăm și pe această parte. Depunem de asemenea pe partea de ambulatoriu, încercăm să dotăm ambulatoriu de zi și ambulatoriu de specialitate. Sunt proiecte care vor fi depuse tot pe PNRR. De asemenea, împreună cu conducerea spitalului orășenesc Victoria, încercăm să obținem un aparat de radiologie de la Ministerul Sănătăți. Procedurile sunt în desfășurare, sunt multe iar roadele se vor vedea pe parcurs. Din păcate nu poți ca într-un an de zile să ai un spital complet funcțional“, ne-a spus Camelia Bertea, primarul orașului Victoria.

 

 

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *