Festivalul Narciselor de la Vad va avea loc în 14 mai

Festivalul Narciselor de la Vad va avea loc duminică, 14 mai. Festivalul este un prilej excelent de a evidenția frumusețea dansului, a cântecului, portului și obiceiurilor populare din zonă, un eveniment la care participă formații populare și interpreți îndrăgiți de făgărășeni, dar și de turiștii veniți, de fiecare date cu acest prilej, în zona Dumbravei Vadului.

Poiana Narciselor din Vad va avea parte de deschiderea oficială, care la fel ca în anii precedenții o să fie plină de distracție și voie bună. Evenimentul este programat duminică, 14 mai când se va da startul Festivalului Narciselor .

Când am ales data, am luat în calcul evoluția timpului. Am pus 14 mai pentru că în luna martie a fost foarte cald. Noi am făcut lucrările necesare pe cele 6,7 hectare, pe care le avem în proprietate, în poiană și unde de fapt sunt narcisele și m-am temut că dacă așteptăm până pe 21 mai s-ar putea să nu mai avem narcise. Nu am luat în calcul că va veni vremea rece și s-ar putea ca pe 14 mai să nu fie înflorite, dar asta numai Dumnezeu știe și numai are nicio importanță pentru că organizarea unui astfel de festival nu poate fi stabilită de la o zi la alta pentru că e vorba de contracte încheiate cu artiștii care vor urca pe scenă și atunci a rămas pe 14 mai 2023.”, ne-a spus Cristinel Paltin, primarul com. Șercaia.
Sărbătoarea Narciselor, festival de etnologie și folclor, se desfășoară în fiecare an, în jurul sărbători Sfinților Împărați Constantin și Elena. Rezervația naturală „Dumbrava Vadului”, cunoscută mai ales sub numele de „Poiana Narciselor”, reprezintă singura rezervație naturală de profil din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *