A început așternerea asfaltului pe drumul ce duce spre Calbor și Boholț

Lucrările de consolidare și modernizare la drumul județean 104J, care leagă localitățile Calbor și Boholț de cartierul făgărășean, Galați au înaintat foarte mult iar de astăzi, constructorul a început așternerea primului strat de asfalt, binder-ul. Deși termenul  pentru finalizarea lucrării este luna mai 2023, firma constructoare speră să termine modernizarea acestor tronsoane de drum până la final de octombrie. 

Lucrările de consolidare și modernizare a DJ 104J, care leagă satele Calbor și Boholț, de restul comunei Beclean, prin Făgăraș, au demarat la finalul lunii mai 2022. Constructorul a executat  pe cele două tronsoane unde drumul era foarte deteriorat și lucrări de consolidare, precum sisteme de drenaj, șanțuri din beton  iar de astăzi a început așternerea binder-ului.

IMG-20220907-WA0003De astăzi începem așternerea binder-ului BDAPC 22,4,  pe tronsonul 1, partea dreaptă și continuăm pe tronsonul 2, partea stângă, 370 de m. În cealaltă etapă, 380 m le realizăm săptămâna viitoare. Se circulă pe o bandă fără probleme iar pe tronsonul 2 avem semafor, pentru că nu e voie să se calce pe balast stabilizat. Lucrarea de așternere va continua și săptămâna viitoare, urmând ca de miercuri să punem balast stabilizat și pe partea opusă a drumului și pe tronsonul 1, și pe tronsonul2. Noi estimăm ca lucrarea să fi finalizată la sfârșitul lunii octombrie, deci ceva mai devreme decât ne-am propus noi, deși contractual avem termen până în mai 2023.“,   ne-a spus Iulian Hriscu, șeful de șantier.

Proiectul este realizat de Consiliul Județean Brașov și este în valoare de 11 milioane de lei.

Se apropie de final proiectul acesta. Se lucrează la așternerea stratului de asfalt. Nu putem decât să ne bucurăm că lucrurile au mers bine și se pare că anul acesta se va și finaliza întreg proiectul“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul com. Beclean.

IMG-20220907-WA0006 IMG-20220907-WA0004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *