Invitație la Beclean, la evenimentul „Locuri, oameni și povești“

Locuitorii comunei Beclean și nu numai sunt invitați duminică, 9 iulie, la simpozionul cultural, intitulat „Locuri, oameni și povești“. Evenimentul va avea loc la Căminul Cultural din Beclean, începând cu ora 16.00 și este dedicat împlinirii a 550 de ani de atestare documentară  Becleanului.

Programul evenimentului cuprinde prezentare de fotografii cu Becleanul, din ultimii 100 de ani, prezentare port popular din Beclean, dar și cântece, jocuri și obiceiuri, moștenite din bătrâni.

beclean simpozion„Anul acesta se împlinesc 550 de atestare documentară a satului Beclean. Suntem mândri cu acest lucru și am scris un proiect pe care l-am și câștigat, cu fonduri de la Consiliul Județean. Astfel că duminică, în 9 iulie, în cinstea acestui eveniment, o să organizăm niște activități culturale. Am rugat oamenii din sat să ne aducă fotografii vechi și mulți au adus fotografii vechi; avem o colecție impresionantă din satul Beclean, cu niște costume populare impresionante. O să și facem o expoziție în Căminul Cultural. În 9 iulie îi invităm pe beclerenii din celelalte sate ale comunei și nu numai pe  ei, ci și alte persoane din Țara Făgărașului, să vină în Căminul din Beclean, să fim împreună, să cântăm câte un cântec specific al satului, să ne prezentăm costumele populare.“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul com. Beclean.

Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

foto reprezentativa: arhiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *