Felicitări elevilor și profesorilor de la Colegiul „Radu Negru“ pentru rezultatele de la olimpiade!

Motiv de bucurie pentru Colegiul Naţional „Radu Negru”, care se mândreşte cu elevi merituoşi. După multă muncă şi dedicare, eforturile elevilor şi ale profesorilor îndrumători au fost răsplătite. Patru eleve au reprezentat cu succes colegiul făgărășean, dar și județul la fazele naționale ale olimpiadelor de Religie și Limba și Literatura Franceză. De asemenea și la Sport, elevii au obținut rezultate foarte bune la tenis de masă, dar și la fotbal și baschet. 

Calificarea celor patru eleve la fazele naționale ale olimpiadelor, dar și rezultatele bune în urma celei mai dificile etape, a adus multă satisfacție reprezentanților colegiului făgărășean, dar și profesorilor îndrumători.

IMG_20220504_091032„Iată că după doi ani de pandemie, ne reluăm tradiția colegiului de a reprezenta județul Brașov la diferite olimpiade la nivel național. Și anul acesta, am avut patru eleve care au reprezentat județul Brașov la Olimpiada de Limba și Literatura Franceză- eleva Paula Butum, din clasa a XII-a A, la Olimpiada de Religie avem trei eleve. La clasa a X-a, eleva Soci Alesia, din clasa a X-a D, la clasa a XI-a, eleva Șeicărescu Lavinia, din a XI-a A și la clasa a XII-a, eleva Teodora Tărcuță, din clasa a XII-a A. Pentru eleva care a reprezentat județul Brașov la Olimpiada de Franceză, profesorul îndrumător este doamna profesoară Dodea Mariana, pentru elevele din clasele a X-a și a XI-a, profesorul îndrumător este directorul adjunct, profesor Remus Mogoș iar pentru eleva din clasa a XII-a îndrumător este profesorul Daniel Filip. Ne bucurăm pentru această prestanță a elevelor, ne bucurăm că după un repaus, revenim la ceea ce înseamnă dinamică în educație și participare la olimpiade și concursuri, la nivel județean, național și chiar internațional“, ne-a spus prof. Maria Racu, dir. Colegiului Național „Radu Negru“.

 

Trei eleve ale colegiului, la faza națională a Olimpiadei de religie

IMG_20220504_091307Trei eleve ale Colegiului „Radu Negru“ au reprezentat județul Brașov la Olimpiada Națională de Religie. Pregătirea a fost una intensă, pentru că olimpiada a strâns laolaltă cei mai buni elevi din țară la această materie.

„Faza națională a Olimpiadei de Religie s-a desfășurat în săptămâna de după Paști. Am avut două eleve: de la clasa a X-a, pe Alesia Soci și de la clasa a XI-a pe Lavinia Șeicărescu. Le mulțumesc pentru că au avut încredere în momentul în care le-am cerut să încerce, le mulțumesc că au încercat și totodată le felicit pentru că au avut curajul să facă acest pas și pentru rezultatele pe care le-au obținut. Lavinia Șeicărescu a obținut premiu special , cu media 9.30 și Alesia, locul 21, cu media 8,10“, ne-a spus Remus Mogoș, prof. de religie.

IMG_20220504_092256Este prima mea participare, sunt în clasa a X-a. A fost o experiență frumoasă, pot spune, cu foarte multe emoții, dar și cu mulțumire sufletească pe măsură. Am muncit mult, dar roadele le-am cules pe urmă. Mi-a plăcut foarte mult, am învățat foarte multe lucruri noi, am cunoscut multe persoane noi, am descoperit și alte viziuni asupra acestei materii, religie, și consider că religia ne ajută să fim oameni și ne face să dăm alte valențe vieții“, ne-a spus Alesia Soci.

 

 

 

 

IMG_20220504_092254„Am participat la etapa națională a Olimpiadei de Religie și mă bucur foarte mult că am participat. Consider că foarte important este drumul meu până aici, pregătirea mea, care m-a făcut să-mi dau seama că am nevoie de mult curaj, ceea ce am dobândit pe parcurs și totodată vreau să mulțumesc celor care m-au sprijinit și ajutat, pentru acest drum și îmi doresc ca pe viitor această olimpiadă să-mi fie temeiul spre examenele ce vor urma “, ne-a spus Lavinia Șeicărescu.

 

 

 

 

 

IMG_20220504_092245A fost o deosebită plăcere și bucurie când am aflat în primul rând că s-au reluat olimpiadele și parcă și acum îmi aduc aminte când m-am așezat lângă Teodora și i-am spus că anul acesta este olimpiadă de religie după doi ani de întrerupere și nici nu am apucat să termin că mi-a răspuns că merge.  Să știți că este un model de ceea ce însemană perseverență, ceea ce însemană voință și capacitate de învățare, o fată foarte ordonată și sunt sigur că va reuși, oriunde va ajunge. Îi doresc foarte mult succes, eu o sprijin din tot sufletul. Mă bucur că îmi este încă elevă și că a participat la olimpiada de religie și că a avut rezultate frumoase. O felicit din tot sufletul“, ne-a declarat Daniel Filip, profesor de religie.

 

 

 

IMG_20220504_092248M-am calificat pentru a doua oară la o fază națională a Olimpiadei de religie ortodoxă. Cred că această materie este o materie aparte deoarece se adresează atât sufletului, cât și minții și am început să o îndrăgesc datorită profesorului meu coordonator, Daniel Filip. Cred că nimic nu e întâmplător și consider că participarea mea la Olimpiada națională de religie este un fel de mesaj atât pentru generațiile contemporane și viitoare cu privire la importanța unei conștiințe spirituale și trecerii de la o existență bio-psihică la una spirituală, așa cum spune pr. Arsenie Boca, dar și un mesaj pentru generațiile anterioare cu privire la faptul că cerceii pe care îi port și culoarea părului meu nu m-au dat mai jos decât colegii care s-au pregătit pentru o fază națională a unei olimpiade. Țin să le mulțumesc în mod special mamei mele și domnului profesor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o și Hristos a înviat!“, ne-a spus Teodora Tărcuță.

 

 

 

Colegiul făgărășean, dar și județul au fost reprezentate cu succes la faza națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Franceză de Paula Butum. Paula nu este la prima calificare la fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

Continuăm povestea de succes a Colegiului Național  „Radu Negru” cu o nouă calificare la olimpiada națională de limba franceză care se va desfășura la Craiova, în perioada 18-22 aprilie.

Paula este la a treia calificare la olimpiada națională de limba franceză și pot să spun că pentru mine, ca dascăl, a fost extrem  de motivant să o pot ghida spre descoperirea informațiilor noi și spre stimularea competențelor necesare obținerii performanței în acest domeniu. Lucrând alături de Paula, această tânără specială care-mi împărtășește pasiunea pentru limba și cultura franceză, mi-am regăsit entuziasmul începuturilor și, prin aceasta, puterea de a continua. Consider că este un privilegiu faptul că am putut să o ajut pe Paula Butum să se plaseze printre elevii de elită, printre cei care reprezintă potențialul intelectual al Făgărașului de mâine și desigur al României viitoare.“, ne-a spus prof. Mariana Dodea. 

IMG_20220504_092251Am participat la Olimpiada națională de Limba Franceză, desfășurată la Craiova. Am mai fost calificată și în anii precedenți însă datorită faptului că am fost calificată și la română, am ales româna, în anii respectivi. Anul acesta, deși este un an dificil, cu alte priorități- Bacalaureatul și Admiterea- am zis că vreau cumva să închei un capitol și cu sprijinul doamnei profesoare pe care eu o apreciez enorm, pentru că a fost mereu alături de mine și mi-a insuflat pasiunea pentru această limbă, am decis să încerc, deși știam că voi întâlni o concurență redutabilă, cei din București, care au fost foarte bine pregătiți, elevi care au trăit în Franța.  Însă pentru mine concurența însemană doar un imbold să mă autodepășesc iar această provocare a fost o ocazie să trăiesc experiențe unice, să întâlnesc oameni noi, cu care am legat prietenii. Am fost foarte mândră de rezultatul de la proba orală, am avut 49 din 50 și în final, am fost clasată la mijloc.“, ne-a spus Paula Butum.

 

 

Rezultate bune și la Educație Fizică și Sport

Elevii colegiului s-au evidențiat pe parcursul anului școlar și la concursurile sportive. Ieri a avut loc competiția de tenis de masă, faza județeană, unde elevii de la „Radu Negru“ au reușit să obțină locurile 3 și 4.

IMG-20220504-WA0002„Ieri, la Brașov a avut loc faza județeană a competiției de tenis de masă, întrecere rezervată atât fetelor, cât și băieților. În urma desfășurării întrecerii, elevii de la Colegiul Național „Radu Negru“ au obținut locul trei la băieți, prin Boac Mihail și locul patru la fete prin Șerb Sandra. De asemenea, menționez faptul că în anul școlar 2021-2022, am obținut rezultate notabile și la celelalte discipline sportive și aici pot să enumăr: competiția de fotbal, băieți gimnaziu, la care am obținut locul 2 pe județ, ceea ce din punctul meu de vedere este o performanță și cu acest prilej vreau să-i felicit pe băieți pentru ambiția, dăruirea și abnegația de care au dat dovadă și de asemenea la baschet fete am obținut locul doi și la baschet băieți, locul patru pe județ. Ne pregătim în continuare la fel de intens în speranța că anul viitor vom obține rezultate la fel de bune“, ne-a spus prof. Bogdan Dragoș.

„Rezultatele sunt chiar notabile și la această disciplină. Cel mai recent este ce obținut ieri la tenis de masă, pentru secțiunea fete am obținut locul patru iar pentru băieți, locul trei pe județ, profesorul îndrumător este domnul Dragoș Bogdan. Vreau să felicit așa din inimă pe toți elevii și profesorii îndrumători pentru că iată după doi ani grei, în care am avut o învățare cu sincope, reușim să creăm punți de legătură și elevii să se simtă valorizați și să reprezinte de ce nu atât instituția noastră, cât și județul la fazele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare și bineînțeles și sportive“, ne-a mai spus Maria Racu.

IMG-20220504-WA0004 IMG-20220504-WA0005 IMG-20220504-WA0006 IMG-20220504-WA0003 IMG-20220504-WA0001 IMG_20220504_090725

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.