Al doilea proiect depus pentru eficientizare energetică a blocurilor din Victoria

Reprezentanții administrației locale din Victoria au mai depus încă un proiect pentru a accesa fonduri europene în vederea eficientizării încă trei blocuri din oraș. Asta după ce la începutul lunii aprilie a mai fost depus un proiect pentru modernizarea altor șapte blocuri, proiect în valoare de 3,8 milioane de euro.

„Continuăm să depunem proiecte pe axele de finanțare disponibile în acest moment, pentru a obține cât mai multe fonduri nerambursabile pentru reconstrucția și dezvoltarea orașului nostru.
🆕 Azi am mai depus un proiect pentru eficientizarea energetică a altor 3 blocuri din oraș:
– strada Albota nr. 5
– strada George Coșbuc nr. 3
– strada Victoriei nr. 14
Este vorba despre același program de finanțare din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență prin care sperăm că vom renova cele 7 blocuri de pe strada Viitorului și strada Oltului: PNRR – Componenta 5 – Valul Renovării – Axa 1 Schema de granturi pentru eficienţă energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale.
🔷 Valoarea totală a proiectului este de 2.223.988 euro, toată suma fiind eligibilă, deci nu vom cheltui bani din bugetul local.
Vă reamintesc ce presupun lucrările de eficientizare energetică pe care le vom face integral din bani europeni:
– reparaţii la balcoane
– renovarea anvelopei clădirilor (suprafaţa opacă şi vitrată), inclusiv a teraselor
– refacerea instalaţiei de iluminat şi montarea corpurilor de iluminat de tip led cu senzori de prezenţă pe casa scării
– montare panouri fotovoltaice pe terasa necirculabilă pentru asigurarea iluminatului pe casa scării
– montare ventilatoare cu recuperare de căldură în camera de zi pentru fiecare apartament, etc.
Aceste lucrări vor crește simțitor confortul și calitatea vieții locatarilor, vor avea ca rezultat facturi mult mai mici pentru energie, iar în același timp vor schimba aspectul întregii zone.
❗ Vom mai depune proiecte şi la următoarea sesiune din septembrie, dacă vor exista solicitări. Însă este necesar ca locatarii să se mobilizeze, să strângă semnăturile, să facă documentele necesare şi să le aducă la Primărie. Acesta a fost şi criteriul pe care au fost selectate cele trei blocuri: locatarii s-au mobilizat şi au adus documentele primii şi în timp util.
🙏 Mulțumesc încă o dată colegilor mei care contribuie la elaborarea documentelor și la depunerea acestor proiecte. Mă bucur să am alături o echipă atât de muncitoare și implicată, pe care mă pot baza și cu ajutorul căreia am reușit să facem atât de multe lucruri pentru orașul nostru.“, spune Camelia Bertea, primarul Victoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.