Bucurii duhovnicești în parohia Voila

Binecuvântări arhierești pentru credincioşii din Parohia Voila, Protopopiatul Făgăraş, judeţul Braşov unde s-a săvârșit Slujba de Sfințire a Bisericii, urmată de Liturghia arhierească.
voila5În Duminica a 18-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului a binecuvântat lucrările efectuate în ultimii ani la biserica “Sfântul Nicolae” din localitate. Credincioşii din Voila l-au întâmpinat pe ierarh înveşmântaţi în costumele populare specifice meleagurilor de la poalele Munţilor Făgăraş, iar în soborul slujitor, alături de preotul paroh Sebastian Nicolae Ivan, s-au mai aflat protopopul de Făgăraş, preotul Iulian Mihai Boac, diaconi și alți slujitori ai sfintelor altare. Răspunsurile liturgice oferite de cvintetul vocal „Anatoly” al Operei Brașov.
Biserica a fost înconjurată de soborul slujitor şi credincioşi, iar ierarhul a stropit locaşul cu apă sfinţită, a târnosit locaşul de cult cu Sfântul şi Marele Mir, a sfinţit Altarul, aşezând moaşte în piciorul Sfintei Mese, iar mai apoi a sfinţit catapeteasma, icoanele şi pictura locaşului de cult.
În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfințitul Mitropolit Laurenţiu, a vorbit credincioşilor din Voila despre Evanghelia citită la Sfânta Liturghie, în care a fost prezentată Pescuirea Minunată. Părintele Mitropolit a explicat pe larg învăţăturile pe care ni le oferă acest text evanghelic şi a evidenţiat vorbele Mântuitorului adresate către Simon: “Nu te teme; de acum înainte vei fi pescar de oameni”.
voila6Preotul paroh Sebastian Nicolae Ivan a fost hirotesit iconom-stavrofor ca semn de apreciere pentru activitatea pastorală şi administrativă de la Voila. Părintele Sebastian i-a mulţumit ierarhului pentru vizita pastorală şi pentru distincţia primită, iar mai apoi a prezentat pe scurt lucrările efectuate în ultima perioadă la biserica din Voila.
Locaşul de cult a fost reînnoit între 2017-2022, în timpul păstoririi preoților Comșulea Mihai si Ivan Sebastian. S-au executat lucrări de înnoire și înfrumuseţare prin realizarea încălzirii centrale, înlocuirea dușumelei, înlocuirea strănilor, schimbarea iconostasului, realizarea picturii icoanelor de pe acesta, refacerea Sf. Mese din Altar, schimbarea acoperișului pe întreaga biserică, drenajul exterior al bisericii, repararea fațadei, pavarea curții și amenajarea spațiului verde cu gazon.
voila7Primarul comunei Voila – dl. Osalciuc Gheorghe a primit cea mai înaltă distincție pentru clerici „Crucea Șaguniană ” din partea Înaltpreafințitului Mitropolit Laurenţiu. Adunarea şi Consiliul parohial, precum şi alți membri ai Primăriei și Consiliului local au primit acte de cinstire, pentru a arăta aprecierea şi mulţumirea faţă de ostenelile din ultima vreme în a reda frumuseţea bisericii mari din localitate.
sursa: mitropolia-ardealului.ro
voila8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *