A fost desemnat constructorul care va repara o porțiune din DJ 105

Firma braşoveană Consal SRL a obţinut de la Consiliul Judeţean Braşov un contract în valoare de 2.357.012 lei, cu tot cu TVA, pentru repararea unei porţiuni din DJ 105, care a fost afectată de o alunecare de teren în urmă cu mai mulţi ani. Constructorul a fost stabilit în urma unei licitaţii, cu o valoare estimată de 2.744.163 lei cu tot cu TVA, la care au fost depus două oferte, iar câştigătoare a fost desemnată firma care a oferit cel mai mic preţ.
Conform informaţiilor de la Consiliul Județean Brașoa, zona afectată de eroziunea solului, situată la kilometrul 9+400 pe DJ 105 Voila – Cincşor – Cincu – limită judeţ Sibiu, va fi refăcută, astfel încât circulaţia rutieră să se poată realiza în condiţii optime. Contractul prevede consolidarea cu piloţi foraţi a infrastructurii drumului şi lucrări la partea carosabilă, soluţiile prevăzute în proiect având ca scop punerea în siguranţă a versantului de deal şi reabilitarea părţii carosabile.
Constructorul va avea la dispoziţie 4 luni pentru efectuarea tuturor lucrărilor prevăzute în contract, iar perioada de garanţie convenită cu autoritatea contractantă este de 84 de luni.
Pentru proiectul de reabilitare a DJ 105, administraţia judeţeană braşoveană a obţinut o finanţare nerambursabilă prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Contractul de lucrări pe care îl semnăm acum va rezolva o problemă punctuală a acestui drum, însă pe termen mediu ne propunem să refacem întreaga lungime de 18,8 km a drumului judeţean 105 şi, totodată, să rezolvăm o cerinţă stringentă a locuitorilor din satele Cincşor şi Cincu privind devierea traficului din interiorul acestor localităţi. În prezent se lucrează la documentaţia DALI pentru reabilitarea DJ 105, care va cuprinde şi elemente de studiu de fezabilitate. Firma de proiectare a identificat pe teren o variantă de ocolire pentru Cincşor şi Cincu, practic, de retrasare a respectivului drum, astfel încât traficul greu, de tranzit, să fie eliminat şi să nu mai afecteze structura de rezistenţă a imobilelor săseşti specifice acestor localităţi. Astfel, ţinem cont de cerinţele cetăţenilor, dar şi de necesităţile pe care le avem de îndeplinit pentru asigurarea infrastructurii de acces în condiţii optime spre poligonul NATO de la Cincu”, afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.