Tehnică și echipamente militare, la Colegiul Național „Doamna Stanca“

Colegiul Național „Doamna Stanca“ a fost astăzi, timp de câteva ore „câmp de luptă“. Elevii de la cei mai mici, la cei mai mari au avut ocazia să cunoască tehnica, echipamentele militare și chiar detalii despre profesia militară. Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” a organizat, în colaborare cu Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte şi Centrul Militar Zonal Braşov, evenimentul “Ziua Armatei României în şcoli”, un eveniment devenit deja tradiție.

În curtea Colegiului Național „Doamna Stanca“ au poposit astăzi militarii. Aceștia au adus cu ei o parte din echipamentele și tehnica militară, spre satisfacția elevilor și în special a celor mai mici.

Această activitate face parte din manifestările dedicate zilei de 25 octombrie – Ziua Armatei României  și este un proiect din protocolul încheiat de Ministerul Apărării Naţionale împreună cu Ministerul Educației Naționale, privind promovarea ofertei educaționale și profesionale a Ministerului Apărării Naţionale

Astăzi am desfășurat activitatea „Armata în școli“, cu ocazia zilei de 25 octombrie. Ne bucurăm că sunt atât de mulți copii interesați de domeniul militar și am dori să fie din ce mai multe persoane interesate de activitatea noastră. Copiii doresc să meargă mai departe în acest domeniu și chiar știu foarte multe lucruri despre arme și despre activitatea noastră“, ne-a spus sublocotenent Diana Milcioiu de la Centrul de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte Făgăraș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.