Tentativă de omor pe raza comunei Mândra

Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov este împuternicit să aducă la cunoştinţa
publicului următoarele:
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, împreună cu polițiștii din cadrul IPJ Braşov – Serviciul de Investigaţii Criminale, efectuează cercetări faţă de trei persoane, fără calitate specială, cercetate pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Din cercetări a rezultat că, în noaptea de 1 spre 2 iunie 2024, într-un loc public situat pe raza comunei Mândra, cu ocazia sărbătoririi unei căsătorii la care participau mai multe persoane, cei trei inculpaţi, care anterior s-au înarmat cu obiecte cu potenţial vătămător
considerabil (bâtă/baton telescopic, cuţit, spray lacrimogen, pistol etc.), au declanşat un atac premeditat asupra altor trei persoane, cu consecinţa punerii în pericol a vieţii uneia dintre victime şi lezării integrităţii corporale a celorlalte două victime, respectiv tulburând grav
ordinea şi liniştea publică.
Faţă de inculpaţi s-a luat măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore şi ulterior măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile.
Facem precizarea că aceasta este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *