„Dragi Victorieni, este momentul să dăm dovadă de solidaritate și umanitate“

Primăria Victoria a anunțat de asemenea că pune la dispoziția refugiaților din Ucraina 40 de spații de cazare în internatul Colegiului Tehnic „Dr. Al. Bărbat” Victoria și 30 de spații de cazare în sala de Sport a orașului (lângă Penny). Mai mult, o echipă în frunte cu viceprimarul orașului, va porni luni spre granița cu Ucraina pentru a asigura transportul celor care fug din calea războiului. Tot începând de luni, 28 februarie, victorienii pot face donații la centrul de  la sala de sport de lângă Școala Generală.
Dragi Victorieni, este momentul să dăm dovadă de solidaritate și umanitate.
Războiul care se desfășoară la granițele țării noastre evocă în sufletele multora dintre noi poveștile de groază ale bunicilor noștri, supraviețuitori ai marii drame din anii 40, cel de-al Doilea Război Mondial. Și atunci, ca și acum, românii au fost alături de cei care fugeau din calea bombelor și tancurilor, căutând o zonă sigură pentru ei și copiii lor, căutând Raiul, căci Raiul este acolo unde este pace.
Primăria Victoria pune la dispoziția refugiaților din Ucraina 40 de spații de cazare în internatul Colegiului Tehnic „Dr. Al. Bărbat” Victoria și 30 de spații de cazare în sala de Sport a orașului (lângă Penny).
Luni 28.02.2022, ora 4.00am, o echipă coordonată de dl. viceprimar Cristian Iosipescu și Stoia Adrian va porni spre granița cu Ucraina alături de oameni cu suflet care vor asigura transportul celor care vor dori să fugă din calea războiului în căutarea unui loc sigur.
Facem un apel la toți cei care pot oferi cazare pentru familiile refugiate din Ucraina să facă public acest lucru pe grupul de Facebook Uniți pentru Ucraina – https://www.facebook.com/groups/unitipentruucraina
Cine poate ajuta cu cazare, vă rugăm să ne anunțați după ce vă înscrieți la următorul link : https://vladgheorghe.ro/inscriere-voluntari-uniti-pentru…/
Liceul Teoretic Ion Codru Drăgușanu Victoria în colaborare cu Consiliul Școlar al Elevilor LICD Victoria, deschide un centru de donații pentru refugiații din Ucraina, începând cu data de 28.02.2022, la sala de sport de lângă Școala Generală.
Vă rugăm să aduceți produse de igienă, pamperși, produse de maximă utilitate (neperisabile) pe care să le putem organiza și duce cu ușurință spre centre de donații mai mari sau spre graniță.
NU aduceți alimente perisabile, îmbrăcăminte sau încălțăminte.
Vom pregăti pachete individuale, care să nu îngreuneze bagajul refugiaților aflați în tranzit.
Donațiile se colectează începând de luni, 28 februarie, la sala de sport de lângă Școala Generală Victoria.
Vă mulțumim!“, este mesajul postat de Camelia Bertea, primarul orașului Victoria, pe pagina de facebook.
foto: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.