Târgul de Crăciun de la Sibiu își redeschide porțile

Târgul de Crăciun de la Sibiu își redeschide porțile, vineri, 26 noiembrie. Acesta va avea program zilnic, între orele 11:00 și 21:00, până în data de 2 ianuarie. Tot vineri se deschide și patinoarul, iar acesta va fi funcțional până când va permite vremea.

După un an de pauză forțată, Târgul de Crăciun din Sibiu este pregătit să își redeschidă porțile și să primească vizitatori din toate colțurile țării. Vineri, 26 noiembrie, cupola de lumini ce acoperă Piața Mare se va aprinde din nou, dând startul unui sezon de sărbători.
Târgul de Crăciun va fi organizat diferit anul acesta față de anii precedenți. Măsurile de limitare a pandemiei de coronavirus impuse de autorități schimbă la față târgul. „Ne-am concentrat toate eforturile înspre a oferi o experiență cât mai în siguranță, pentru toți participanții, atât public cât și expozanți. Avem încheiate mai multe parteneriate, cu diferite companii și instituții, pentru a oferi publicului o experiență cât mai plăcută, chiar și în aceste condiții atipice”, spune  pentru oradesibiu.ro, Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul Târgului.

Acces doar cu certificatul verde
Față de anii precedenți, Târgul de Crăciun din Sibiu din acest an va fi organizat în interiorul unei perimetru închis, ce va permite verificarea tuturor participanților. Accesul se va face în baza Certificatului Verde valid, eliberat conform cerințelor autorităților, în urma vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 180 de zile. Cei mici, sub 12 ani, vor putea intra la Târg doar însoțiți de un adult, care, la rândul său, trebuie să îndeplinească unul dintre criteriile de mai sus.
„Suntem foarte atenți, la fiecare detaliu, și am pregătit amănunțit toate aspectele ce țin de siguranța publicului. Vom avea grijă ca spațiul să nu se aglomereze, prin urmare există posibilitatea ca, temporar, accesul persoanelor să fie restricționat ca să nu depășim criteriile de spațiu impuse de autorități”, mai spune Andrei Drăgan Răduleț.

Se deschide și patinoarul din Piața Mare
Dar destul despre reguli și măsuri anti-Covid, haideți să vedem ce surprize îi așteaptă pe vizitatori la ediția din 2021. Cea mai căutată atracție în ultimii ani, gigantica roată panoramică, revine în Piața Mare pe toată durata Târgului. De asemenea, patinoarul va fi funcțional încă de la deschidere și pe întreaga durată a evenimentului. Cei mici și cei mari vor putea patina în fiecare zi, între orele 09:30 și 21:00. Cei care nu au echipament îl pot închiria de la centrul patinoarului, costul fiind de 15 lei iar biletul de intrare tot 15 lei.

Moș Crăciun nu a uitat de cei mici și îi așteaptă la Atelier, ca în fiecare an. Accesul celor mici la Atelierul lui Moș Crăciun va fi în acest an gratuit și vor beneficia și de surprize noi. În fiecare an, Atelierul lui Moș Crăciun este vizitat de peste 4000 de copii, potrivit sursei citate.

Deschiderea ediției din acest an a Târgului de Crăciun va avea loc vineri, 26 noiembrie. Porțile Târgului vor fi deschise zilnic între orele 11:00 și 21:00, până în data de 2 ianuarie iar patinoarul va funcționa până când va permite vremea, după această dată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.