Ritmul vaccinării anti-Covid se accelerează și la Făgăraș

După ce în lunile de vară, vaccinarea împotriva COVID-19  a bătut pasul pe loc, sunt din nou cozi la centrele de vaccinare din țară. Și la Făgăraș, numărul celor care solicită vaccin pentru a se imuniza, a crescut în ultima lună și de 10 ori. 

Potrivit dr. Nicolae Cârstea de la Centrul de Vaccinare Camelnic Terapy din Făgăraș,  în lunile de vară numărul făgărășenilor care s-au imunizat a fost destul de scăzut, respectiv 10-20 de persoane, în zilele de lucru și între 5-10  în zilele de sâmbătă și duminică. În ultima perioadă însă, cererea făgărășenilor pentru imunizare a crescut. O medie de 100 de făgărășeni se prezintă la centrul de vaccinare din orașul nostru într-o zi de lucru iar sâmbăta și duminică 60-70 de persoane. Potrivit sursei citate, predomină imunizarea cu doza 3, însă a crescut cererea și pentru primele doze. La centrul din Făgăraș, situat în cartierul 13 Decembrie, la Clinica Camelnic Terapy, cetățenii pot alege să se vaccineze cu Pfizer sau Johnson & Johnson. Programul centrului de vaccinare este de luni până duminică, între orele 15.00-21.00. Recomandarea reprezentanților centrului este ca cetățenii să ajungă la centru cel târziu cu jumătate de oră înainte de închidere.

La Făgăraș, 21,3% din populația eligibilă s-a vaccinat împotriva COVID-19.

În municipiul Făgăraș, sunt astăzi, 11 octombrie 2021, 188 de persoane confirmate cu noul coronavirus( incidenta – 4,94). De asemenea și în comunele Țării Făgărașului a crescut considerabil numărul persoanelor bolnave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.