Făgărășenii, mobilizați în „Săptămâna mobilității europene“

Săptămâna mobilității la Făgăraș a debutat ieri iar activitățile sunt diverse și sunt implicați atât copiii, cât și adulții, cu scopul de a conștientiza importanța mersului pe jos, dar și cu mijloace de transport sustenabile.
 Astfel, în fiecare dimineață, „walking bus“ pleacă de la magazinul Penny – la ora 7.40, sub coordonarea d-nei înv. Cocan G.
Ieri a mai avut loc un „Flashmob de poezie“ pe strada închisă circulației rutiere- sub coordonarea d-nei Codrina Anghel.
În cadrul Săptămânii Mobilității s-a realizat și marcarea trecerilor de pietoni din Făgăraș cu mesaje inedite, în special în preajma grădinițelor și a școlilor.

De asemenea, împreună cu voluntari și cu susținerea sponsorilor, gardul de plăci din beton de pe str Scolii nr. 19 este pictat în aceste zile și va reprezenta cartea de vizită a mobilității. Fiecare placă/pagină reprezintă un an și va avea pictată tema anului respectiv, dată de Comisia Europeana.

Acțiunile dedicate mobilității continuă până sâmbătă, 22 septembrie, cu fel de fel de activități, programate în calendarul evenimentului.
Joi, 20 septembrie, de la ora 10.15, făgărășenii sunt așteptați pe strada închisă circulației rutiere, pentru a lua parte la acțiunea: „O oră de dans, de zumba, aerobic, în aer liber, pe ritmuri latino -americane și nu numai“.
 Tot în cadrul Săptămânii Mobilității Europene, făgărășenii vor circula prin oraș GRATIS cu autobuzul.

Program:

Statie; Magazin Romarta cu plecare la 9-11-13-17
TRASEU:magazin Romarta – str. T.Vladimirescu (RDS) -magazin Kaufland – str. Tabacari-Unirii – str. V.Tepes-Spital – Euroins – Magazin Romarta
Atentie: 22 sept din ora in ora de la 8.00-13.00

Vezi calendarul evenimentelor din Săptămâna Mobilității în pozele atașate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.