Le-a intrat ursul în gospodărie

O familie din satul Copăcel a rămas fără 11 stupi după ce ursul a ajuns în grădina casei lor și i-a distrus. S-a întâmplat în noaptea de duminică spre luni, însă proprietarii au sesizat paguba doar luni dimineața. Au anunțat autoritățile care vor întocmi actele necesare în vederea despăgubirii. Oamenii spun că ursul dă târcoale pe la marginea satului de mai mult timp, fapt pentru care mai ales seara, oamenii evită străzile întunecoase.

Cu astfel de probleme se confruntă toți locuitorii Țării Făgărașului și nu numai. Este o problemă națională, care persistă de ceva timp și pentru care încă nu s-a găsit o rezolvare.

Aproape la 2-3 seri, vin urșii pe la stânele din zonă. În gospodării nu avem sesizări, dar în grădini aflate la periferia satului, unde sunt miei lăsați în grădină, stupi, la stâne, peste tot, e situație generală. În ceea ce privește aprobarea vânătorii la urs, încă nu ne-a dat nimeni nimic. Se tot vorbește că s-ar da drumul: unii spun că peste o lună, alții că anul viitor, la 1 ianuarie“, ne-a declarat Sorin Șuler, dir. AVPS Făgăraș.

Totuși, vânătorii spun că anul acesta, în pădure este mâncare din plin, astfel că urșii nu vor fi nevoiți să coboare prin sate după hrană iar situația din toamna anului trecută, să nu se repete.

„Nu cred că va fi comparabilă cu ceea ce a fost anul trecut, pentru că este foarte multă fructificație la ghindă și la jir și vor avea de mâncare. Va fi un an mai ușor, față de anul trecut. Dacă este mâncare în pădure, după ce se lasă frigul, se vor retrage în pădure. Acum, mai sunt culturi de porumb în câmp și coboară la aceste culturi, mai intră într-o grădină cu pomi fructiferi, cu animale- miei, oi“, ne-a mai spus Sorin Șuler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.